Umilință națională pentru România

Dmitry Svishchev a afirmat că România nu a fost niciodată considerată o echipă puternică  și i-a îndemnat pe ucraineni să dezvolte fotbalul în loc să facă politică.

„România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică, iar pierderea în fața ei nu este cea mai bună opțiune pentru Ucraina. Echipa ucraineană a fost întotdeauna destul de strălucitoare, așa că pierderea cu 0:3 la debut este un motiv de reflecție.

Au fost tratați cu milă, motivați constant să participe, iar federația lor de fotbal a strigat constant ceva. În loc să țipe, să țipe și să se ocupe de politică, oficialii din sport și președintele federației ar fi trebuit să dezvolte fotbalul în țară și să-și antreneze echipa”, a spus el, potrivit sport.ru.

Dmitry Svishchev susține că înfrângerea Ucrainei cu 0-3 în fața României la EURO 2024 ar trebui să fie un motiv de reflecție pentru ucraineni.

„Rezultatul meciului ar trebui să le ofere atât fanilor, cât și jucătorilor de fotbal motive să se gândească: poate că merită să se ocupe de fotbal mai degrabă decât politică?”, a declarat acesta.

De altfel, Rusia, care a invadat Ucraina și nu participă la EURO 2024 din cauza conflictului militar cu aceasta, a luat o decizie controversată în legătură cu meciul România – Ucraina de la EURO 2024.

Match TV, televiziunea care transmite meciurile Campionatului European din Germania, a ales să nu difuzeze meciul dintre Ucraina și România.

România-Ucraina

Cât încasează FRF după victoria României împotriva Ucrainei la Euro 2024

Victoria României împotriva Ucrainei la EURO 2024 reprezintă și un succes financiar, oficialii FRF urmând să încaseze un milion de euro. Dacă tricolorii se vor califica în optimile de finală, vor primi încă 1,5 milioane de euro.

Fanii României au așteptat 24 de ani pentru o nouă victorie la un turneu final. Prin obținerea celor trei puncte, tricolorii pot privi cu încredere spre calificarea în optimile de finală, un obiectiv realizabil chiar și cu o clasare pe locul al treilea în grupa lor.

Pentru participarea la Campionatul European din Germania, Federația Română de Fotbal (FRF) are un buget garantat de 9,25 milioane de euro din partea UEFA.

Iată care sunt premiile pentru Euro 2024:

  • Participare în grupe: 9,25 milioane euro;
  • Victorie în faza grupelor: 1 milion de euro;
  • Remiză în faza grupelor: 500.000 de euro;
  • Calificarea în optimile de finală: 1,5 milioane de euro;
  • Calificarea în sferturile de finală: 2,5 milioane de euro;
  • Calificarea în semifinale: 4 milioane de euro;
  • Calificarea în finală: 5 milioane de euro;
  • Câştigătoarea Euro 2024: 8 milioane de euro.

UEFA a decis să mențină suma totală distribuită echipelor participante la același nivel ca la EURO 2020, adică 331 de milioane de euro pentru cele 24 de echipe calificate. În cazul participării în faza grupelor, fiecare echipă, inclusiv România, va primi o sumă garantată de 9,25 milioane de euro.

O victorie în faza grupelor va aduce echipei naționale o recompensă de 1 milion de euro, iar un rezultat de egalitate va aduce 500.000 de euro. Dacă România se va califica în optimi, echipa va primi 1,5 milioane de euro.