Cea mai bună veste la nivel național. România ar putea avea primul aeroport internațional de tip business. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați a dat toate detaliile în acest sens.
La rândul lor, autoritățile gălățene au confirmat faptul că a fost scos la licitație studiul de fezabilitate pentru realizarea proiectului, iar începând cu ziua de vineri au fost începute și procedurile de achiziție publică pentru întocmirea tuturor expertizelor tehnice, analizelor și studiilor, inclusiv a studiului de fezabilitate, necesare pentru construirea unui aeroport internațional la Galați.
Studiul de fezabilitate pentru aeroportul internațional de business a fost scos la licitație
Menționăm faptul că odată ce proiectul va fi finalizat, acesta va fi primul aeroport din România care va avea ca activitate principală transportul de marfă. În acest sens, obiectivul este crearea unei piste foarte lungi, astfel încât să poată ateriza aici avioane de tip cargo și inclusiv cele de persoane.
Președintele Consiliului Județean Galați susține că investiția va avea un rol esențial în dezvoltarea întregii regiuni, iar cei care locuiesc în zonă vor beneficia și ei de noul aeroport.
Acesta a mai precizat că pista ar urma să aibă 4 kilometri, iar orice aeronavă va putea ateriza pe ea.
„Această investiție va ajuta foarte mult la dezvoltarea întregii regiuni. Mai mult, de aeroport vor beneficia cei care locuiesc în zona Galați-Brăila, Vrancea și în localitățile de frontieră din Republica Moldova. Aeroportul va avea dublă funcțiune, de călători și de transport mărfuri (cargo).
Pista aeroportului de business de la Galați va avea 4.000 de metri
De asemenea, se dorește construirea unei piste de 4000 de metri, pe care să poată ateriza orice tip de aeronavă.
Ca acest proiect să devină realitate, Consiliul Județean Galați lucrează împreună cu Consiliul Județean Brăila în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est și Sud”, a anunțat, pe Facebook, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Menționăm faptul că, potrivit proiectului, aeroportul internațional de tip business urmează să fie construit la aproximativ 20 de kilometri de orașele Galați și Brăila, în comuna gălățeană Braniștea.
În ceea ce privește obiectivul proiectului, noul aeroport va deservi zona de sud-est a României și cea de sud a Republicii Moldova și în același timp va avea o importantă componentă de business prin realizarea unui mare terminal cargo.