România va implementa măsuri pentru promovarea formării profesionale. Marius Budăi: Dialogul onest, soluția cea mai bună

Sursa: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a participat recent la reuniunea miniştrilor ocupării şi afacerilor sociale de la Stockholm. În acest context, social-democratul a scris pe pagina sa de socializare că preşedinţia Consiliului UE pune accent pe schimbarea continuă a pieţelor muncii.

Așadar, ministrul din România a informat că preşedinţia suedeză a Consiliului UE pune accent pe schimbarea continuă a pieţelor muncii şi corelarea cu locurile de muncă, în contextul Anului European al competenţelor 2023.

Marius Budăi participă la o reuniune a miniștrilor la Stockholm

În acest context, a subliniat ministrul Muncii, România are în vedere implementarea unei game largi de măsuri de promovare a beneficiilor formării profesionale.

„Particip la reuniunea miniştrilor ocupării şi afacerilor sociale de la Stockholm. Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene pune accent pe schimbarea continuă a pieţelor muncii şi corelarea cu locurile de muncă, în contextul Anului European al competenţelor 2023.

În acest sens, România are în vedere implementarea unei game largi de măsuri de promovare a beneficiilor formării profesionale, a dezvoltării competențelor și oportunităților de învățare continuă”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Marius Budăi a dezbătut reducerile bugetare

Anterior, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre reducerea cheltuielilor bugetare, în condițiile în care Executivul vorbește despre un aparat bugetar mai simplu, iar sindicaliștii din domeniul educației avertizează că vor intra în grevă generală, boicotând examenele de final de an școlar, în timp ce sindicaliștii din domeniul sănătății amenință că vor ieși în stradă.

Din punctul său de vedere, „sindicatele trebuie să-și spună oful”. Aceasta a reamintit, totodată, că el susține sindicatele și că va continua un dialog strâns cu sindicatele, dând asigurări că nu vor avea loc concedieri masive în aparatul bugetar.

„Însă nu susțin și nu cred în niciun fel de manifestare violentă. Nu cred că aduce vreun beneficiu niciuneia dintre părți. Dialogul onest între părți eu cred că este soluția cea mai bună”, a spus social-democratul la Antena 3.

„Dacă vorbim strict de România, președintele PSD a spus de un aparat suplu de acolo unde, prin grija coordonatorilor de credite, a miniștrilor, a toți acelor conducători de instituții, dacă vorbim și de consilii de administrație care trebuie subțiate la companii de stat, da, acest lucru trebuie să se întâmple, însă nu într-un mod haotic, ci într-un mod extrem de bine analizat, pentru că eu, dacă ar fi să fiu la Ministerul Muncii, aș mai solicita personal suplimentar pentru atribuțiile pe care le avem, pentru a le putea realiza într-un mod cât mai serios și cât mai optim”, a mai spus ministrul.