România din Second Life au ajuns pe locul 15 în topul naţiunilor ca număr de utilizatori, după ce în 2007 se clasa abia pe locul 31. Prin poziţia în clasament, România devansează ţări cu un număr semnificativ mai mare de locuitori precum: China, Rusia sau India şi ocupă primul loc printre ţările din Europa de Est. „Curba de adopţie a mediului 3D este foarte mare, în special în rândul tinerilor care ajung să stăpânească foarte repede platforma. Statistica măsoar
România din Second Life au ajuns pe locul 15 în topul naţiunilor ca număr de utilizatori, după ce în 2007 se clasa abia pe locul 31.
Prin poziţia în clasament, România devansează ţări cu un număr semnificativ mai mare de locuitori precum: China, Rusia sau India şi ocupă primul loc printre ţările din Europa de Est.
„Curba de adopţie a mediului 3D este foarte mare, în special în rândul tinerilor care ajung să stăpânească foarte repede platforma. Statistica măsoară strict utilizatorii care se conectează din România, pe baza IP-ului. La aceştia, se adaugă şi românii care se conectează din străinătate (destul de mulţi după estimările noastre). Utilizatorii unici sunt cei care s-au conectat în decursul lunii martie, numărul de conturi active fiind mult mai mare. Lansarea Virtual Bucharest şi promovarea de care a beneficiat proiectul în media offline au contribuit semnificativ la acestă creştere”, a declarat Aura Tatu, Business Developer al agentiei de advertising digital care a creat Virtual Bucharest, Chase Corp.
Aproximativ 20% din traficul din Virtual Bucharest este format din străini care vin să viziteze sau să facă cumpărături în oraşul virtual.
Virtual Bucharest este un proiect lansat în decembrie 2008 care a înregistrat în primele 3 luni de la lansare un trafic mediu de 45.432.
SURSA: Virtual Bucharest