Românii care vor primi 2.000 de lei în fiecare lună! Senatul a adoptat în mod tacit un nou proiect de lege care prevede acordarea sumei de peste 2.000 de lei unei categorii speciale de români.
Românii care vor primi 2.000 de lei în fiecare lună!
Românii care vor primi 2.000 de lei în fiecare lună! Se dau 2.000 de lei lunar pentru familiile care au mai mult de doi copii. Este vorba despre un nou proiect de lege care a trecut tacit de Senat. Acesta vizează adoptarea de măsuri care au scopul de a stimula natalitatea în România.
Potrivit acestui proiect, suma de 2.000 de lei ar putea fi primită în fiecare lună de către familiile cu mai mult de doi copii, indiferent de venituri. Măsura anunță deci, că milioane de români ar putea primi în curând cel puțin un salariu minim net lunar. Din documentul proiectului aflăm că sumele pot depăși chiar și un total de 5.000 lei.
Propunerea li se adresează celor care au în întreținere un număr de trei sau mai mulți minori. Indemnizația pe care o dorește Guvernul va fi lunar și neimpozabilă. Ea nu va putea fi supusă nici executării silite, în afară de cazurile în care a fost acordată în mod necuvenit.
Câți bani ar putea primi părinții cu peste 3 copii
Astfel, cei care au în întreținere trei copii, ar putea primi echivalentul unui salariu minim pe economie.
Părinții cu patru copii, ar putea primi echivalentul a 1,5 salarii minime nete.
Părinții cu cinci copii ar putea primi două salarii minime nete.
Cei care au șase sau mai mulți copii, vor avea dreptul la echivalentul a 2,5 salarii minime nete.
Conform propunerii, aceste sume vor fi acordate oricărei persoane care îndeplinește cerințele privind numărul de copii. Singura condiție este ca aceștia să aibă venituri impozabile din salarii sau pensii, indiferent de nivelul acestor venituri.
În ceea ce le privește pe mamele aflate în concediu de creștere a copilului, ele trebuie să fi obținut venituri impozabile în cel puțin 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nașterii sau adopției.
Totodată, măsura se adresează doar cetățenilor români, care au domiciliul în România. Totodată, copiii trebuie să fie înscriși într-o formă de învățământ dacă depășesc vârsta de 3 ani.
Proiectul mai are de trecut un hop. El trebuie aprobat de Camera Deputaților și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.