Românii care merg la SPA cheltuiesc între 150 şi 1.200 de lei lunar, potrivit unui studiu realizat de Eden Spa pe un eşantion de 7.000 de clienţi.

Potrivit studiului, 70% dintre românii care aleg un Spa fac acest lucru cu scopul de a se realxa.

“Sunt oameni care investesc timp şi bani în terapii şi ritualuri anti-stress. Mai exact: un maxim de 1.200 de lei lunar şi un minim de 150 de lei lunar. Ei îşi doresc să evadeze şi să se bucure de un rasfăţ prelungit”, afirma Liliana Paraipan, director general Eden Spa.

Cum arată clientul Spa ?

Românii care aleg relaxarea la Spa au, în mare parte, o vârstă cuprinsă între 26 şi 35 de ani (56%). Un procent mai mic, de 23%, reprezintă românii cu vârste între  36 şi 50 de ani. Deşi într-un procent mai mic, de 12%, şi tinerii de 18 – 25 de ani merg la Spa.

Conform studiului, românul fan de Spa are studii superioare şi ocupă poziţii de middle şi top management.

Publicul Spa este preocupat de înfăţişarea fizică (41% dintre persoane fac exerciţii fizice în mod regulat). De asemenea, sunt persoane orientate spre sănătate (67 % fiind nefumatori, iar 66 % dintre ei consumă cel puţin 1-2 litri de apă plată pe zi). Mia mult, 75 % din persoane –  deşi dorm între 6-8 ore pe noapte şi nu suferă de insomnii – se plâng ca nu au un somn odihnitor. 57% dintre ei au probleme cu celulita, 33% cu circulaţia deficitară, 22% suferă de retenţie de apă,  iar 23% suferă de tranzit intestinal leneş.

Românii au învăţat, potrivit studiului, să aprecieze serviciile de calitate prestate de terapeuţii calificaţi şi de personalul Spa-urilor.

Potrivit Lilianei Paraipan, serviciile centrelor de relaxare din România variază între 30 de euro, pentru un simplu masaj, si 250 – 400 de euro pentru un pachet complet

Eden Spa controlează două centre, cel din Bucureşti (deschis în 2005, în urma unei investiţii de circa 200.000 de euro) şi unul într-un hotel de cinci stele din Sibiu, lansat în urmă cu câteva luni.

SURSA: Eden Spa