Totuși, s-a constatat că, față de anii anteriori, în acest an a scăzut și numărul românilor care au ales să petreacă Revelionul în străinătate.
În cifre, 18.000 de români au cumpărat pachete pentru Revelion în zonele montane și tot atâția au ales să petreacă sărbătorile în zonele rurale. De asemenea, 20.000 de persoane au plătit pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orașe, în timp ce pentru litoral au optat doar 500 de persoane, iar pentru Delta Dunării, 200.
În total, numărul românilor care au contractat în acest an un pachet pentru petrecerea Revelionului în țară a fost de 74.700, în scădere cu 5% față de anul trecut și cu 25% față de 2009, mai reiese din datele FPTR.
În ceea ce privește tarifele percepute de hotelieri pe perioada sărbătorilor, se constată o scădere a acestora de 6% pe litoral, 10% în zonele rurale, 6% în stațiunile balneo-climaterice, 7% în București și marile orașe și chiar 12% în stațiunile montane. Delta Dunării este singura destinație unde anul acesta s-a înregistrat o creștere a tarifelor de 3%, pe perioada sărbătorilor de iarnă.
Pe plan extern, numărul locurilor contractate de români pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă în acest an a scăzut cu aproximativ 33% față de anul 2010, și cu peste 50% față de 2009, înregistrându-se 6.270 de turiști.
De asemenea, românii au cheltuit mai puțini bani în străinătate pentru aceste sărbători, aproximativ 2,8 milioane de euro, în scădere cu 33,3% față de anul anterior (4,2 milioane de euro). Cele mai solicitate destinații externe au fost Austria, Bulgaria, Grecia,Turcia, Franța.