Portalul imobiliar MagazinulDeCase a strâns pe parcursul anului trecut un număr de 1.575 de anunţuri de schimburi imobiliare. Ofertele s-au înmulţit în partea a doua a anului, când la cele 1.227 de oferte existente la sfârşitul lunii iunie s-au mai adăugat alte 300 de anunţuri.
Secţiunea de schimburi imobiliare a fost implementată pe MagazinulDeCase în luna martie 2009. În următorul an, până în luna iulie 2010, media de anunţuri de schimb postate lunar pe site era de 20 de anunţuri. Aceasta a crescut, până la sfârşitul anului 2010, la 65 de anunţuri de schimb pe lună.
„Alternativa schimbului s-a dovedit una avantajoasă pentru proprietarii care au dorit să încheie tranzacţii în 2010. Pe fondul scăderii preţurilor din imobiliare aceştia au preferat să se întoarcă la troc, evitând astfel contractarea unui credit pe termen lung sau vânzarea locuinţei la un preţ scăzut“, consideră analiştii portalului.

În acest moment siteul găzduieşte 693 de anunţuri imobiliare care vizează schimbul, dintre care 35% sunt proprietăţi situate în Bucureşti.  Trebuie menţionat faptul că, în ciuda interesului arătat de aceşti proprietari, încheierea unei astfel de tranzacţii depinde de o serie de factori: locuinţa de schimb trebuie să fie pe placul ambelor părţi şi ambii proprietari trebuie să fie de acord cu zona. Rata de succes a unei astfel de tranzacţii este foarte redusă.