Românii au mai mare încredere în firmele locale pentru executarea unor proiecte de infrastructură decât în cele străine, rezultă dintr-un sondaj realizat la comanda Patronatului Societăţilor din Construcţii (PSC) pe 3.000 de subiecţi la nivel naţional, în perioada 10-19 octombrie 2009.

La întrebarea: pentru executarea unor proiecte de infrastructură, aveţi mai multă încredere în? 39% dintre respondenţi au răspuns firme româneşti, 27% nu au răspuns, 16% au încredere în firmele străine şi 15% în firmele străine şi româneşti.

Sub 200 de euro pentru izolarea termică

Majoritatea românilor sunt dispuşi să aloce sub 200 de euro pentru sporirea performanţei energetice a locuinţei, chiar dacă sunt conştienţi că această investiţie se amorizează din reducerea costurilor de întreţinere.

Potrivit studiului PSC, 21% dintre respondeţi ar cheltui sub 200 de euro pentru creşterea performanţei energetice, 14% ar investi între 200 şi 500 euro, 5% între 500 şi 1.000 euro şi 5% ar aloca peste 1.000 de euro pentru izolarea locuinţei.

Românii nu ştiu ce sunt fondurile structurale

Doar 3% din români susţin că au primit consultanţă privind accesarea de fonduri structurale, iar dintre aceştia 1% spun că au primit informaţii de la autorităţile guvernamentale şi publice, tot 1% au primit informaţii de la firmele din domeniu, în timp ce 96% nu au vrut să precizeze sursa de informare.

Majoritatea respondenţilor, respectiv 70%, nu au primit consultanţă pe fonduri structurale, iar 20% nu ştiu ce sunt acelea fonduri structurale.