În prezent, în Bulgaria există circa 600 de companii înfiinţate de români. Oraşele în care acestea au sedii sunt Sofia şi Ruse. Primmul oraş este capitala ţării vecine, în timp ce al doilea eset cel mai apropiat de Bucureşti. Potrivit lui Emilian Enev, director al Camerei de Comerţ Bulgaro-Române, în Ruse există foarte multe companii ale unor investitori din Bucureşti, în timp ce din Giurgiu, oraşul de pe malul românesc al Dunării, sunt foarte puţine.

În general cei mai mulţi investitori sunt originari din Bucureşti, iar domeniile de activitate sunt în primul rând comerţul sau achiziţia de utilaje specifice domeniului agricol. De asemenea, principalul domeniu de interactivitate dintre companiile bulgare şi cele româneşti este comerţul cu alimente, sensul fiind dinspre Bulgaria spre România, pe motivul preţurilor de achiziţie mai mici din ţara vecină.

Camera de Comerţ Bulgaro-Romana are rolul de a sprijini afacerile transfrontaliere, de a asista stabilirea de parteneriate comerciale şi obţinerea mai uşoară de informaţii despre mediul investiţional din fiecare ţară.