Finalul anului 2021 a fost unul benefic pentru turismul de pe Valea Prahovei. Românii au mers într-un număr destul de mare să petreacă noaptea dintre ani la munte, lucru ce s-a văzu și în raportul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT).
Românii au petrecut ca înainte de pandemie! Unitățile de cazare au fost aproape pline pe Valea Prahovei
În cursul zilei de luni, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT) a public un raport cu privire la gradul de ocupare a locurilor din cazare de pe Valea Prahovei, în contextul Anului Nou. Datele prezentate în raport sunt aproape similare cu cela din 2019, înainte de pandemia de coronavirus, cu toate că prețurile au fost destul de piperate anul care a trecut.
Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova (APDT)arată că aproape 20.000 de turişti au petrecut Revelionul în staţiunile montane de pe Valea Prahovei. De asemenea, președintele APDT Prahova, Adrian Voican, a arătat că sărbătorile de iarnă au fost, din punct de vedere turistic, aproape de situaţia de dinainte de pandemie.
„Anul acesta, gradul de ocupare pentru Revelion a fost mai mare faţă de anul trecut pe Valea Prahovei, turiştii au simţit că petrec un Revelion la fel ca cele dinaintea pandemiei, restricţiile nu au mai fost drastice, iar Valea Prahovei a avut circa 20.000 de turişti. Gradul de ocupare a pensiunilor şi hotelurilor a fost de aproape 100%. Un raport foarte bun având în vedere perioada pe care o traversăm, chiar dacă preţurile pentru sejururile de Revelion pentru Valea Prahovei au fost mai mari decât de obicei. Raportul de anul acesta este aproape asemănător celui din 2019 când gradul de ocupare, de Revelion, a fost de 100% în staţiunile de pe Valea Prahovei, inclusiv Breaza şi Câmpina”, se arată într-un comunicat transmis de APDT Prahova
Petrecerile de Revelion ar putea avea urmări tragice
Chiar dacă oamenii s-au distrat de Revelion și au uitat, pentru moment, de pandemia de coronavirus, medicul Octavian Jurma a venit cu un scenariu sumbru pentru țara noastră. În contextul în care școlile au fost deja deschise, cercetătorul român consideră că noua variantă a virusului se va răspândi foarte ușor, având în vedere perioada scurtă care a trecut de la petrecerea de Revelion până acum.
Într-o postare pe pagina personală de Facebook, medicul Octavian Jurma a catalogat decizia autorităților de a redeschide școlile după 3 ianuarie drept una ”dezolantă”. El susține că acesta este timpul mediu de incubație pentru cazurile de Omicron, astfel încât, după petrecerile de Revelion, noua variantă a virusului se va răspândi foarte ușor în școli, iar ulterior la biserici sau la birouri.
Medicul a mai subliniat faptul că acest lucru este practic ”un experiment de infectare în masă” și totodată ”demolarea controlată a sistemului medical”, România urmând să se confrunte cu o explozie de infectări.
”Se deschid școlile în format fizic în România la trei zile după Revelion. Exact timpul mediu de incubație pentru cazurile de Omicron. Este o decizie dezolantă…
Astfel după ce petrecerile și mini-vacanța de Revelion au răspândit Omicron în toate orașele din România, școlile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la școală în România, iar părinții și bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici și celor care nu [mai] au copii în școli…
Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, a scris Octavian Jurma pe pagina de Facebook.