Românii care au interzis să conducă. Legea nu le permite să se urce la volan

mașină, șofer

SURSA FOTO: Dreamstime

Este interzis în România! Șoferii trebuie să aibă grijă cui îi încredințează mașina, întrucât pot avea probleme legale grave. Un băiat de 13 ani a fost prins în timp ce conducea un autoturism într-o comună de la noi din țară. Cui îi revine responsabilitatea.

Băiat de 13 ani, prins la volan în comuna Băcani

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui au informat că polițiștii au prins un băiat de 13 ani în timp ce conducea un autoturism pe teritoriul comunei Băcani.

În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că automobilul îi fusese încredințat minorului de către tatăl său.

Reprezentanții IPJ Vaslui au transmis că polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, parte a Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Băcani, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un minor de 13 ani din comuna Băcani. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că autoturismul îi fusese încredințat minorului de către tatăl său, care nu se afla în vehicul în acel moment.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru a stabili dacă au fost comise infracțiuni legate de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul, care conform legii necesită deținerea permisului de conducere, unei persoane care nu deține acest permis.

Un șofer din Bihor a rămas fără carnet

Amintim că un șofer de camion din Bihor a fost sancționat cu o amendă substanțială și i-a fost confiscat utilajul după ce a fost prins transportând pământ pe un teren din comuna Paleu fără autorizație de mediu.

Incidentul a avut loc miercuri, când comisarii Gărzii de Mediu Bihor, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Paleu, au surprins camionul în flagrant delict pe strada Dealul Nou din satul Săldăbagiu de Munte, conform ebihoreanul.ro.

Șoferul a fost sancționat cu o amendă de 30.000 de lei pentru încălcarea normelor de mediu, iar utilajul, care aparține unei firme din Bihor, a fost confiscat.

Autoritățile au constatat că terenul în cauză, acum cu aproape 2 metri mai înalt decât nivelul inițial, a fost ridicat cu deșeuri de construcții pe o suprafață de aproximativ 2.900 de metri pătrați. Această practică nu doar că afectează aspectul estetic al zonei, dar poate avea și consecințe negative asupra ecosistemului local.

Primăria Paleu a subliniat importanța acestei acțiuni, afirmând că aceste măsuri subliniază angajamentul autorităților de a proteja mediul și de a preveni activitățile ilegale care dăunează ecosistemelor locale. Mai multe puteți afla aici.