NU vor mai plăti impozit! Cine sunt românii care vor fi scutiți (SURSE)

taxe

SURSA FOTO: Dreamstime

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț neașteptat privind impozitul pe venitul din muncă începând cu 2024. Deputatul Adrian Solomon a vorbit despre implicațiile unei astfel de măsuri.

Promisiuni de scutirii de impozit pentru anul viitor

Recent, premierul Marcel Ciolacu a făcut o declarație surprinzătoare, sugerând că taxarea muncii în România ar putea fi redusă la zero începând cu anul 2024. Declarația vine într-un moment în care România se confruntă cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de taxare pe muncă din regiune, chiar depășind țări precum Olanda.

În timp ce guvernul își propune să reducă povara fiscală, rămâne de văzut cum vor fi echilibrate aceste măsuri cu necesitățile bugetare ale țării. Fermierii și alte sectoare ale economiei așteaptă cu nerăbdare clarificări în această privință.

Deputatul Adrian Solomon, președintele Comisiei de Muncă și Protecție Socială, și-a exprimat incertitudinea privind detaliile acestei propuneri, menționând că „dacă e vorba de impozit, probabil că se va merge pe soluții ca aceasta, ca impozitul pe venit să fie 0.”

Fermierii, un sector vital al economiei românești, privesc cu precauție aceste schimbări. Mulți se tem de posibilele concedieri și de impactul pe care aceste măsuri le-ar putea avea asupra afacerilor lor.

Solomon a menționat că „s-a reglementat un salariu diferențiat pentru construcții, agricultură și industrie alimentară care a intrat în vigoare de la 1 noiembrie, anul acesta”, ceea ce a ajutat la păstrarea salariilor pentru angajați.

Totuși, există îngrijorări legate de ce se va întâmpla în primăvară, când activitatea agricolă se intensifică.

Vor fi creșteri de taxe în 2024?

În ciuda promisiunilor de reducere a taxelor, există speculații și așteptări legate de posibile creșteri de taxe pentru a echilibra presiunea asupra bugetului public. Solomon a reiterat poziția premierului Ciolacu, care se opune creșterilor de taxe.

„Premierul Marcel Ciolacu nu vrea creșteri de taxe prin aplicarea Legii pensiilor, în aplicarea celorlalte legii care au fost și vor fi votate”, a spus deputatul.

Cu toate acestea, între timp, au fost aprobate modificări (N.R. despre Legea de asumare) prin care cresc taxele pentru o parte din mediul de afaceri, o măsură care va intra în vigoare la anul.

Solomon a explicat că „altele noi a spus că nu vor mai fi, în contextul aprobării Legii pensiilor și care a adus, din partea liberală a coaliției, o emoție crescută că vor fi bani necesari în plus de adunat la buget prin noi taxe și impozite”.