Bugetarii au parte de vești proaste. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a vorbit recent despre eficientizarea aparatului bugetar și schimbările care trebuie implementate în România. Astfel, acesta a susținut că „aparatul ultra stufos” trebuie redus la nivel central.
În primul rând, Rareș Bogdan a subliniat că formațiunea sa nu doreşte introducerea niciunei taxe noi, fiind „o promisiune făcută de această coaliţie”.
Rareș Bogdan propune implementarea mai multor măsuri în România
„PNL nu doreşte introducerea niciunei taxe noi. Este o promisiune făcută de această coaliţie, cum ne-a reamintit şi preşedintele României, că nu va introduce taxe noi ci din contră, această coaliţie care a fost construită cum a fost construită nu trebuie să facă altceva decât reforme, absorbirea banilor din PNRR şi a banilor europeni.
În niciun caz să vină, din cauza unei proiecţii bugetare făcute prost de către fostul ministru al Finanţelor, care martori sunt 13 persoane că a fost sub tirul întrebărilor, inclusiv ale mele, dacă construcţia pe care a făcut-o este sustenabilă şi dacă încasările bugetare pe care se bazează sunt reale şi sau s-au dovedit o construcţie greşită…
Trebuie să răspundă pentru ce s-a întâmplat în lunile ianuarie, februarie şi de ce s-a ajuns ca în luna iulie să vorbim de majorări de taxe, de impozite”, a declarat Rareş Bogdan la Prima News.
Liberalul spune că aparatul bugetar este „ultra stufos”
De asemenea, acesta a susținut că aparatul bugetar este „ultra stufos”, iar autoritățile trebuie să facă „nişte chestiuni legate de eficientizare”.
„PNL nu va fi de acord cu majorări de taxe şi impozite, putem discuta despre scoaterea unor facilităţi, putem discuta despre eficientizare şi aici mă refer la reducerea unor poziţii, ca de exemplu 11 direcţii diferite care se ocupau de persoanele vulnerabile (..) cum nu cred că funcţionarii publici din înalta administraţie sunt conştiincioşi cu toţii, aşa cum cred că sunt şi oameni conștiincioși, foarte buni, indiferent că sunt la stat sau la privat.
Trebuie să eficientizăm, să avem o administraţie mai suplă, cum s-a făcut în Franţa sau Italia şi noi, aici, să încercăm să facem nişte chestiuni legate de eficientizare, de reducere a aparatului ultra stufos bugetar de la nivel central. (…)
Dacă negociem cum trebuie şi dacă te duci cu argumentele necesare sunt convins că poţi obţine o creştere a ţintei de deficit”, a completat prim-vicepreşedintele PNL.