Dan Macarie, Country Manager foodpanda.ro, spune că aproximativ 65% dintre comenzile realizate prin foodpanda sunt plasate în week-end, în timp ce doar 35% dintre acestea sunt efectuate de luni până vineri. În ceea ce privește intervalul orar din timpul săptămânii în care românii efectuează cele mai multe comenzi de mâncare, acesta nu este în jurul prânzului, ci între orele 16:00 – 20:00, când sunt înregistrate 45% dintre acestea. Această situație poate fi întâlnită și în alte țări din regiune, cum ar fi Cehia sau Ungaria, în timp ce în Polonia cele mai multe comenzi (48%) sunt plasate între orele 12:00 – 16:00.

În ceea ce privește restul zilei, în intervalul orar 12:00 – 16:00 sunt plasate 35% dintre comenzile zilnice de pe foodpanda.ro, în timp ce între orele 20:00 – 22:00 sunt plasate 13% dintre comenzi, un procent similar fiind întâlnit și în Ungaria și Polonia. Singura țară din Europa Centrală și de Est care se diferențiază în ceea ce privește numărul de comenzi plasate dimineața este Cehia, unde aproximativ 20% dintre comenzi sunt realizate înainte de ora prânzului, între orele 10:00 și 12:00.

Potrivit aceleiași surse, mai mult de jumătate dintre comenzile realizate în timpul săptămânii provin de la companii. Astfel, judecând după adresa de livrare, care corespunde unor clădiri de birouri sau sedii de firme, 60% dintre comenzi sunt plasate de angajații companiilor.

Felurile de mâncare diferă și ele în funcție de momentul din zi în care este efectuată comanda, astfel că între orele 10:00 – 12:00 sunt preferate felurile care sunt livrate într-un timp mai scurt, cum ar fi pizza, clătitele sau mămăliga cu brânză și smântână.

Cina târzie, pentru care comanda de mâncare este înregistrată în intervalul orar 20:00 – 22:00, constă de obicei în pizza sau mâncare thailandeză, întrucât acestea sunt ușor de preparat.