În perioada menţionată, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 0,6%, până la 97,65 miliarde de lei. Ca ritm anual, la 31 octombrie 2016, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au înregistrat o creştere de 10,8% (11,3% în termeni reali) faţă de 31 octombrie 2015.
În schimb, depozitele în lei ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au scăzut cu 0,79%, până la 76,5 miliarde de lei, în ritm lunar, dar în ritm anual au crescut cu 17,4%.
Depozitele în valută ale rezidenţilor gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au crescut cu 0,6%, până la nivelul de 84,74 miliarde de lei (exprimate în euro, depozitele în valută au scăzut cu 0,6%, până la 18,808 miliarde de euro). Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 5,4% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 3,7%).
Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 8% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 6,3%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei au crescut cu 1,9 milioane lei (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor persoane juridice s-au diminuat cu 1,6%).
SURSA: Agerpres