Filiala locală a producătorului italian de centrale termice Ariston Thermo a anunţat că mizează pe o creştere accelerată, în următorul an, a achiziţiilor de centrale teremice care pot fi controlate de la distanţă.
Conceptul de casă inteligentă a devenit o tendință tot mai prezentă în ultimii ani și în România. Dorința de a controla de la distanță, prin intermediul telefonului, gradul de confort din locuințe îi determină pe români să aleagă echipamente pentru casă care le permit să facă acest lucru.
În urmă cu doi ani, Ariston Thermo a lansat pe plan local un sistem prin care centrala termică poate fi controlată de la distanță. Acesta este compatibil cu toate modelele de echipamente de încălzire fabricate de companie după anul 2013. În plus, în 2017 a fost lansată și centrala Alteas ONE, care este echipată în mod standard cu modulul de conectare la internet.
Programarea orară, controlul temperaturii, raportul de consum lunar sau notificările sunt părți componente ale tehnologiei, create cu scopul de a aduce un plus de confort și de a permite scăderea costurilor de utilizare și întreținere cu până la 25%. Totodată, de anul acesta, aplicația Ariston NET poate prelua starea vremii direct de pe internet, pentru a adapta temperatura interioară la valori optime.
În acest fel se permite încălzirea locuinței de la distanță și pregătirea apei calde menajere în momentul ales de utilizator, singura condiție fiind o conexiune wireless la internet a dispozitivului pe care este instalată aplicația. Cu ajutorul aplicației se poate dezvolta un sistem de încălzire care să gestioneze controlul temperaturii din casă de până la 6 zone diferite și, totodată, pot fi controlate sistemele de încălzire și producere a apei calde menajere din mai multe locații…