Numărul oficial al turiştilor care se aflau pe litoral, vineri noapte, se apropie de 50.000, hotelierii aşteptându-se ca numărul acestora să crească odată cu sosirea turiştilor de weekend.

Astfel, potrivit unei statistici oferite de către Asociaţia Litoral – Delta Dunării, 48.657 de turişti erau înregistraţi oficial, vineri noapte, în structurile de cazare, dar numărul acestora este mai mare, în condiţiile în care în statistici nu sunt incluse persoanele cazate la particulari sau în campinguri.

Cei mai mulţi dintre cei înregistraţi oficial, 19.226, s-au aflat în Mamaia, staţiunea fiind urmată în top de Costineşti, cu 10.030 de turişti, şi Eforie, cu 7.055 de turişti înregistraţi. Alte câteva mii de persoane se află în alte staţiuni de pe litoralul românesc al Mării Negre, peste 10.000 de turişti aflându-se în Neptun, Năvodari şi Mangalia. De asemenea, peste 1.500 de turişti se află deja la început de weekend în Vama Veche.

Cei mai puţini turişti cazaţi, oficial, în structurile hoteliere sunt în Tuzla – 50 de turişti, 23 August – 105 turişti, şi Constanţa – 516 turişti. Multe dintre persoanele care merg în vacanţă în aceste localităţi aleg să se cazeze la localnici, fără a fi înregistrate oficial.

De asemenea, hotelierii se aşteaptă ca numărul turiştilor să mai crească cu câteva zeci de mii odată cu sosirea turiştilor de weekend.

SURSA: Mediafax