Un studiu realizat de Daedelus Consulting pentru ECO TIC arata ca un roman din trei si-a schimbat telefonul mobil in ultimele sase luni. La polul opus se afla americanii, care-si inlocuiesc terminalele mobile o data la trei ani. “Piata romaneasca si cea italiana sunt piete de fashion si de lifestyle. Daca cei din Statele Unite ar intelege lucrul asta, asa s-ar intampla si acolo. In lumea in care traim obiectele nu mai tin de tehnologie, desi au o incarcatura tehnologica mare&rdquo
Un studiu realizat de Daedelus Consulting pentru ECO TIC arata ca un roman din trei si-a schimbat telefonul mobil in ultimele sase luni. La polul opus se afla americanii, care-si inlocuiesc terminalele mobile o data la trei ani.
“Piata romaneasca si cea italiana sunt piete de fashion si de lifestyle. Daca cei din Statele Unite ar intelege lucrul asta, asa s-ar intampla si acolo. In lumea in care traim obiectele nu mai tin de tehnologie, desi au o incarcatura tehnologica mare”, a explicat Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Camera Deputatilor.
Desi cumpara telefoane, romanii se despart greu de echipamentele electrice si electronice de uz casnic. Astfel, electrocasnicele din gospodarii au o vechime mai mare de cinci ani. Ba, mai mult, chiar daca sunt stricate, romanii nu se îndură să le arunce. 25,4% dintre cei intervievati de Daedalus Consulting detin echipamente nefunctionale si doar o treime dintre acestia intentioneaza sa le repare, restul nestiind ce sa faca cu ele.
Studiul a fost realizat in perioada 2-14 octombrie 2008 pe un eşantion de 1.002 persoane din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 25 si 55 de ani.