Românii n-au scăpat de Liviu Dragnea! Ce scrie presa străină

Liviu Dragnea este acum fostul lider al Partidului Social Democrat, după ce acesta a fost încarcerat la penitenciarul Rahova în urma condamnării din dosarul angajărilor fictive din Teleorman. Se pare însă că românii nu au scăpat de fapt de Liviu Dragnea.

Publicația online DW.com a postat un articol în care se vorbește despre cele mai dramatice evenimente din istorie. Atunci când vorbim despre România nu putem să nu aducem aminte despre dezastrul din timpul dictaturii comuniste sau despre Revoluția din 1989. Evenimentele recente care au avut loc în spațiul românesc, precum protestele violente sau modificările codurilor penale, sunt și ele demne să intre în categoria evenimentelor tragice din istoria noastră.

„Mulţi ar da uitării nefăcutele comunismului românesc, cu tot cu martiriul celor care, inspiraţi de eroismul chinezilor şi esteuropenilor, au ieşit în stradă să dea jos regimul Ceauşescu şi au devenit ţinta Securităţii în decembrie 89. Sau victimele ortacilor rinocerizaţi, în mineriade. Nu puţini ar şterge cu plăcere din memorie şi fărădelegile regimului Dragnea. De pildă gazarea şi maltratarea românilor paşnici la 10 august 2018. De pildă ordonanţele de urgenţă samavolnice, distrugând independenţa justiţiei, şi prin moartea ei, statul de drept. Ori furtul de voturi în diaspora şi acasă. Ori propaganda sălbatică a Antenei 3, televiziunea turnătorului securităţii şi infractorului demonizându-i pe românii care n-au acceptat delirul xenofob şi conspiraţionist al infractorului, menit să acopere tentativa evitării puşcăriei şi a promovării furtului apărat de-o veşnică imunitate.

De Dragnea ca lider PSD, in extremis, s-a scăpat. Nu însă şi de Dragnea din români. Nu şi de comunismul din români. De ce sunt periculoase reziduurile totalitare? Rusia lui Putin şi China contemporană ca şi România dragniotă ilustrează elocvent efectele crimei amânării la calendele greceşti a bătăliei decisive cu extremismul, a elucidării şi pedepsirii la timp a delictelor lui, în ideea că e mai comod să fie date uitării. Or, nelegiurile comise bântuie generaţiile următoare. În China comunistă obliterarea memoriei masacrului, reclamată de regim în numele belşugului şi armoniei, merge mână în mână cu edificarea unui stat totalitar care depăşeşte net chiar şi imaginaţia unui George Orwell”, scrie dw.com.