Indiferent dacă te uitai la seriale precum „How I Met Your Mother”, „Supernatural”, „Two And a Half Men”, „House M.D“ sau „Boardwalk Empire“, în curând acestea se vor găsi din ce în ce mai greu pe torrente. Motivul, americanii piratează din ce în ce mai puţin.

Cele mai noi cercetări arată că doar 9% dintre utilizatorii de internet din SUA mai folosesc reţele peer-to-peer. Firma de cercetare de piaţă NPD Group a prezentat un raport în care se arată că pirateria peste Ocean a scăzut de la 16% la doar 9%, în ultimii trei ani şi continuă să scadă. Asta înseamnă că americanii nu mai pun la dispoziţia celorlaţi cele mai noi episoade din serialele care se difuzează în SUA.
În ţara noastră, fanii serialelor nu mai aşteaptă de mult ca un serial să ajungă să fie transmis pe un post local de televiziune, preferând să îl descarce şi să îl urmărească pe calculator. Serialele se găsesc pe net în format de înaltă rezoluţie, astfel încât cei care dispun de un televizor HD pot conecta PC-ul la acesta şi să urmarească serialul ca şi cum ar fi transmis la TV.
Cele mai descărcate seriale în 2010
TorrentFreak a alcătuit un top 10 al celor mai descărcate seriale de pe Internet, anul trecut. Datele sunt adunate de TorrentFreak din mai multe surse, inclusiv BitTorrent trackers.
Cel mai popular serial în 2010 a fost “Lost”, fiind descărcat de 6 milioane de ori, urmat de “Heroes” cu 5,5 milioane de donwload-uri şi  “Dexter” cu 4 milioane de descărcări.
Topul este completat de “The Big Bang Theory” cu 3,9 milioane download-uri şi “House” cu 3,3 milioane de dowload-uri.