Românii nu trebuie să plătească. Este interzis pentru medicii de familie. Încalcă legea

interzis

SURSĂ FOTO: Dreamstime

Un medic de familie a fost trimis direct în judecată. Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a dispus măsura pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită.

Un medic de familie a fost trimis în judecată. El este acuzat că a cerut mită de la o pacientă pentru a-i da acesteia o trimitere pentru investigații medicale.

A fost trimis în judecată după ce a cerut mită

Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui medic de familie, pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită.

Direcția Generală Anticorupție (DGA) a oferit mai multe informații. În cursul anului 2024, aceasta a pretins și primit o sumă de bani necuvenită de la o pacientă, denunțătoare în cauză, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu, mai exact pentru eliberarea unor înscrisuri medicale, potrivit autorității.

SURSA FOTO: pixabay.com

Serviciile medicale prestate în cadrul cabinetului erau decontate în totalitate

Astfel, suma de bani a fost remisă în schimbul eliberării unui bilet de trimitere pentru efectuarea de investigații de specialitate, în condițiile în care serviciile medicale prestate în cadrul cabinetului medical individual erau decontate de inculpată în totalitate.

„În fapt, în cursul anului 2024, aceasta a pretins și primit o sumă de bani necuvenită de la o pacientă, denunțătoare în cauză, în legătură cu atribuțiile sale de serviciu, mai exact pentru eliberarea unor înscrisuri medicale.

Astfel, suma de bani a fost remisă în schimbul eliberării unui bilet de trimitere pentru efectuarea de investigații de specialitate, în condițiile în care serviciile medicale prestate în cadrul cabinetului medical individual erau decontate de inculpată în totalitate în baza contractului de asigurări sociale de sănătate încheiat de pacientă cu CNAS, astfel încât serviciul prestat pacientei ar fi trebuit să aibă caracter gratuit”, a transmis Direcția Generală Anticorupție (DGA).

DGA este o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

Amintim că Direcția Generală Anticorupție (DGA) este o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din România. Este specializată în combaterea și prevenirea corupției din cadrului ministerului.

DGA a fost înființată cu scopul de a se ocupa strict de prevenirea și combaterea corupției în cadrul Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

Instituția a fost creată prin legea nr.161/2005. Totodată, a fost susținută de către Uniunea Europeană, cu ajutorul unor specialiști din Regatul Unit și Spania.