Românii se pot vaccina chiar la graniță. Există un centru la Vama Nădlac

vaccin

Sursă: Dreamstime

Românii care lucrează în străinătate și se întorc în România pentru a rezolva anumite probleme, au posibilitatea de a se vaccina chiar la graniță, având în vedere că la centrul de la Vama Nădlac nu este nevoie de programare.

Românii se pot vaccina chiar la graniță. Există un centru la Vama Nădlac

Directorul DSP Arad, Horea  Timiș a vorbit la Digi24 despre românii care s-au vaccinat în zonă. El spune că majoritatea oamenilor care vin în Arad, vin pentru a se vaccina. Directorul DSP Arad a mai spus că aici au fost vaccinați majoritatea românilor din misiunile diplomatice din Europa.

„Foarte mulți români vin la Arad doar ca să se vaccineze, stau și 2 – 3 zile. Am vaccinat la Arad și majoritatea românilor din misiunile diplomatice din Europa. Sunt români care vin din toată Europa: din Elveția, Franța, Germania, Spania. Nu există țară să nu fi fost vaccinată la Arad”, a spus Horea Timiș.

Sunt suficiente doze

Horea Timiș a mai spus că sunt suficiente doze pentru cei care locuiesc în Arad, dar și pentru cei care vin din străinătate.

Șeful DSP Arad a adăugat că la punctele de vaccinare de la vama Nădlac 1 și 2 se vor instala puncte de vaccinare, astfel încât oamenii să se poată imuniza chiar când trec granița.

„Cred că cel mult într-o săptămână va fi operațional acest centru de la Nădlac, ca să facilităm accesul la vaccinare”, a adăugat șeful DSP Arad.

Vaccinare coronavirus România

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 11 mai a.c., ora 17.00, este următoarea:

Conform Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP), reacțiile adverse raportate sunt enumerate în funcție de următoarea convenție privind frecvența:

– Foarte frecvente (≥1/10) Frecvente (≥1/100 și <1/10) ;

– Mai puțin frecvente (≥1/1.000 și <1/100);

– Rare (≥1/10000 și <1/1.000);

– Foarte rare (<1/10.000).

Sursă foto: Dreamstime