Românii sunt extrem de interesați să ajungă în Armată. Motivele cele mai importante ar fi stabilitatea locului de muncă, dar și salarizarea.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, marţi seară, că sunt mai mulţi candidaţi decât posturi disponibile în sesiunea de recrutări pentru armată. Ministrul a explicat că viitorii angajaţi sunt atrași de stabilitate şi de salarizare.

Vasile Dîncu a făcut precizări referitoare la cele 1.500 de locuri disponibile în armată pentru care se caută candidați. Ministrul a explicat câți români și-au exprimat interesul, având în vedere că pe data de 24 iunie se încheie depunerea dosarelor.

Se fac angajări în Armată pentru posturi de sergent şi gradaţi profesionişti

”Astăzi nu am o statistică, cu siguranţă că avem mai mulţi candidaţi decât posturile care există în acest moment, o să facem o statistică şi o să comunicăm în perioada următoare”, a declarat Vasile Dîncu.

El a ținut să sublinieze că se fac angajări în Armată pentru posturi de sergent şi gradaţi profesionişti. În ceea ce privește nivelul de salarizare, acesta este în funcţie de specialităţi.

„Sunt în funcţie de specialităţi (salariile – n.r.). În general sunt peste 3.500 de lei, se mai adaugă sporuri. Noi încercăm acum, consider că nu am făcut campanie de publicitate destul de bună pentru această profesie de militar, o să încercăm ca viitoarele deschideri de campanii de recrutare să fie mult mai inteligente”, a spus Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a dat exemplul altor țări, care lucrează cu cele mai puternice agenţii de publicitate din lume. Sumele pe care acestea le plătesc sunt foarte mari, iar România nu și le-ar permite pentru a face publicitate şi a atrage cei mai buni oameni în zona aceasta militară.

Stabilitatea și salarizarea, principalele lucruri care îi atrag pe români

Ministrul a precizat că oamenii sunt atraşi de stabilitate şi salarii, atunci când aleg o carieră în armată.

„Sunt două motive importante, un motiv important este stabilitatea şi ideea că o profesie de militar e una sigură. După ce eşti profesionist de puţine ori se poate întâmpla să fii dat afară din armată, dar poţi să avansezi, ai posibilitatea unei cariere. Prin modificarea unor legi încercăm să facem mai fluidă graniţa aceasta dintre soldaţi şi gradaţi profesionişti şi militarii, ofiţerii din corpul superior pentru că în momentul acesta există o graniţă, dar să poţi să promovezi şi în corpul militarilor care au venit de pe băncile şcolilor militare”, a spus Vasile Dîncu.

Acesta a arătat că salarizarea este al doilea motiv pentru care românii sunt interesați. El a susținut că se va încerca să se facă anumite schimbări în ceea ce privește banii încasați, mai ales la solda de grad care a rămas în urmă din 2009.