Reprezentanţa locală a WND Telecom şi compania braşoveană Visual Fan (Allview) au vândut împreună 27.000 de telefoane mobile dual-SIM, anul trecut, însă multe comenzi au venit din afara ţării, potrivit reprezentanţilor celor două companii.

Telefoanele dual-SIM, care permit folosirea a două cartele SIM cu două numere de telefon într-un singur telefon mobil,  sunt bine cunoscute de români.  Acest tip de telefoane au invadat piaţa românească, multe fiind aduse pe filieră chineză şi fiind de slabă calitate.

Aproximativ 39% dintre români ştiu de existenţa acestora, în special bărbaţii, locuitorii din mediul urban, însă doar un sfert dintre utilizatorii folosesc mai multe SIM-uri, conform unui sondaj realizat de GfK.

Pe piaţa românească activează trei companii care oferă telefoane dual-SIM de calitate: Samsung, WND Telecom  şi Allview.

Samsung comercializează nu mai putin de şase modele pe piaţa românească, C5212, D780, D980, C6112, B5702, B5702, însă oficialii companiei nu au dorit să ofere detalii legate de vânzări.

Purcărea, WND: Sperăm să vindem 40.000 de unităţi până la finele anului

Reprezentanţa locală a producătorului sud-coreean WND Telecom a reuşit să vândă anul trecut peste 11.000 de terminale mobile dual-SIM şi avansează pentru acest an o cifră de 40.000 de unităţi.

„Anul trecut, incluzând luna decembrie am vândut peste 11.000 de unităţi. Ne păstrăm estimarea că vom atinge un număr de 40.000 terminale dual-SIM până la sfârşitului anului în curs”, a declarat Mihail Purcărea, director executiv, WND Telecom.

De remarcat este faptul că jumătate din comenzile pentru luna decembrie 2009 au venit din afara ţării, telefoanele fiind vândute de diverşi distribuitori în toată Europa.

„WND a vândut telefoane în Germania, Spania şi Italia. Este un început timid, dar un pas important pentru noi. Succesul pe care l-am avut a fost datorită calităţii telefoanelor, mai ales că brandurile chinezeşti au invadat tot mai mult pieţele din Italia, Spania şi Germania”, a adăugat Purcărea.

WND pregăteşte noi modele pentru utilizatori. „Vom introduce telefoane cu 2 feţe, de fapt 2 telefoane spate în spate ce vor fi dual chipset adică poţi vorbi la amblele simultan şi chiar face o conferinţă între ele. Vom lansa în curând telefonul cu cască Bluetooth încorporată”, a mai spus Purcărea.

Telefoanele AllView se vând în Olanda şi Portugalia

Allview este un brand care aparţine companiei braşovene Visual Fan. Compania, care s-a lansat pe piaţă în 2002 comercializând televizoare şi DVD-playere, a reuşit să vândă anul trecut 16.000 de telefoane dual-SIM.
Visual Fan are parteneriate încheiate cu distribuitori din Olanda şi Portugalia, iar aceştia au adus companiei venituri considerabile anul trecut.

Telefoanele Allview sunt produse în China dupa specificaţiile cerute de firma braşoveană, iar în prezent se lucrează la un model cu 3G cu suport Wi-Fi şi care să permită accesul la platforme de socializare precum Facebook, Twitter, conform reprezentanţilor companiei braşovene.

WND DUO 3200 Glow Silver

0-51343-wnd.jpg

Ecran: touchscreen, 65K culori,
Memorie: card 1 GB inclus
Cameră foto: 2 MP
Altele: MP3 player
Preţ: 429 lei
Magazin: marketonline.ro

Allview F1 X-Perience

0-51344-allview.jpg

Ecran: 3  inch, TFT, touchscreen, 256K culori,
Memorie: internă 71 MB, card microSD până la 16 GB
Cameră foto: 3,2 MP
Altele: Wi-Fi, MP3 player, Reportofon, e-book
Timp aşteptare: 60 ore
Timp convorbire: 240 minute
Preţ: 799 lei
Magazin: onestop.ro

Samsung D980

0-51345-samsung.jpg

Ecran: 2,6  inch, TFT, touchscreen, 256K culori,
Memorie: microSD până la 2 GB
Cameră foto: 5 MP
Altele: MP3 player, Radio FM
Timp aşteptare: 340 ore
Timp convorbire: 590 minute
Preţ: 799 lei
Magazin: neoland.ro

 

NOTĂ: Capital. ro selectează magazinele online unde pot fi găsite produsele în funcţie de cel mai mic preţ afişat şi de popularitatea acestora. Capital.ro nu favorizează, intenţionat, niciun magazin online, iar prezentarea unui magazin în care poate fi găsit un anume produs nu trebuie interpretată ca o formă de reclamă.