‘În ceea ce priveşte destinaţiile exotice, Republica Dominicană şi Thailanda au fost destinaţiile preferate de români, în 2012. Numai pentru Thailanda, circa 8.000 de români au cumpărat vacanţe în primele 11 luni din 2012. În topul preferinţelor pentru 2013 vor rămâne Grecia, Turcia şi Spania. Dacă pentru Grecia preţurile vacanţelor vor rămâne la acelaşi nivel ca în 2012, pentru Turcia vor creşte’, a spus Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines România.
Pentru atragerea de turişti străini, România se poate baza, în acest moment, pe două produse – circuitele în Transilvania şi city break-uri în Bucureşti şi Sibiu.
În anul 2012, Eurolines, reprezentantul TUI în România, a adus pe litoralul românesc circa 1.000 de turişti germani, în timp ce bulgarii au atras aproximativ 25.000 germani.
‘Turiştii germani nu văd România, nu ştiu absolut nimic despre România, este o gaură, o pată neagră. N-au auzit nimic, nici de bine, nici de rău. Realitatea noastră, aşa cum este ea, fără autostrăzi, fără spaţii verzi, cu câini vagabonzi şi aşa mai departe, oricum este mai bună decât percepţia celor care vin în România’, a afirmat Dragoş Anastasiu.
Din toamna anului 2012, România a dispărut din cataloagele TUI, dar a rămas pe oferta online. Conform lui Anastasiu, aceasta se datorează faptului că tour-operatorul german şi-a redus cu 30% volumul ofertelor tipărite. Deşi suntem în oferta online a celor de la TUI, germanii rămân tributari print-ului, numai 20% dintre ei urmîrind şi cumpărând oferte online, spre deosebire de scandinavi care cumpără în proporţie de 70% pachete turistice online.
‘Tour-operatorii străini, în special cei din Germania, îşi doresc ca hotelurile să dispună de camere familiale, de personal amabil şi vorbitor de mai multe limbi, de o dotare corespunzătoare a mobilierului, printre altele’, a spus Dragoş Anastasiu.
Grupul Eurolines preconizează că va încheia anul 2012 cu o cifră de afaceri de aproximativ 243 milioane de lei faţă de 183,2 milioane de lei în 2011.
SURSA: Agerpres