Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a anuntat astazi ca a prevazut in bugetul pe anul 2005 finantarea infiintarii Centrului Roman al Calitatii prin programul denumit “Crearea Centrului Roman al Calitatii”, in subordinea ANIMMC, ca unitate de informare, strategie si consiliere a intreprinzatorilor.


Hotararea se inscrie intr-un sir de actiuni destinate sa sustina intreprinderile mici si mijlocii (IMM – urile) in adoptarea standardelor internationale si implementarea sistemelor de calitate, in contextul viitoarei patrunderi pe Piata Unica.



Extinderea granitelor UE va genera cresterea dimensiunilor Pietei Interne (500 de milioane de consumatori), fenomen care presupune circulatia libera a persoanelor, marfurilor, serviciilor si capitalurilor.



In acest context, infiintarea unui Centru Roman al Calitatii este mai mult decat necesar.
Micii antrepenori si intreprinderile vor avea nevoie de o pregatire care sa confere atat o activitate dezinhibata pe o piata imensa cat si o viziune a punctelor forte proprii.


Printre atributiile Centrului Roman al Calitatii se vor inscrie atat crearea unor baze de date, pentru stocarea lucrarilor de referinta in domeniu si a informatiilor despre furnizori de servicii de instruire, consultanta si certificare, cat si furnizarea de informatii ori asigurarea unei consilieri gratuite necesare pentru implementarea standardelor de calitate si a sistemelor de management.


Nu in ultimul rand, organismul va avea misiunea de a elabora, implementa si monitoriza diferitele programe de finantare pentru IMM – uri.




Sursa: Capital, 31 august 2005