Așadar, Sorin Grindeanu a explicat că se va putea circula pe șase loturi până la finalul anului. Ulterior, se va putea circula până la Pașcani (județul Iași) până la finalul anului viitor.

Mai apoi, până la finalul anului 2026, românii vor putea circula până la Suceava.

Sorin Grindeanu a oferit informații despre calendarul pentru finalizarea Autostrăzii Moldovei

Ministrul Transporturilor spune că a vizitat șantierul împreună cu primul-ministru. El a explicat că „vor fi date în circulație șase în mod sigur”, dintre cele 13 loturi de autostradă, până la finalul acestui an.

Este aproape finalizat și lotul din jurul Adjudului, a mai spus ministrul. Până la sfârșitul anului viitor, pe ritmul actual, se va ajunge până la Pașcani, a spus apoi Grindeanu.

În momentul de față, se află în licitație cele două loturi de la Pașcani la Suceava. Termenul de depunere de ofertă pentru primul lot 19 septembrie. Termenul pentru al doilea lot este până la sfârșitul lunii.

„Ieri am fost cu primul-ministru pe autostradă, a condus cu Dacia Duster de la Buzău la Focșani. Până la finalul acestui an, dintre cele 13 loturi de autostradă, de la Ploiești la Pașcani vor fi date în circulație șase în mod sigur – șase și-un pic – e vorba și despre acel lot din jurul Adjudului, care e aproape finalizat, dar e jumătate de lot.

Autostradă până la Pașcani, apoi până la Siret. Până la sfârșitul anului viitor, pe ritmul actual, se va ajunge până la Pașcani. Astăzi, când vorbim, se află în licitație cele două loturi de la Pașcani la Suceava, termen de depunere de ofertă pentru primul lot 19 septembrie, adică săptămâna viitoare, iar pentru al doilea lot, până la sfârșitul lunii”, a declarat Grindeanu.

Marcel Ciolacu Sorin Grindeanu vizita metrou
SURSA FOTO: captură YouTube

Calendarul oferit de ministrul Transporturilor

Ulterior, se va ieși cu soluția și se va intra direct în faza de execuție, a subliniat ministrul. El a oferit și un calendar al lucrărilor. Potrivit ministrului, este „un grad foarte mare de probabilitate” ca lucrările să ajungă cu autostrada până la Pașcani până la sfârșitul anului viitor.

„De atunci încolo se va ieși cu soluția și se va intra direct în faza de execuție (…) Este realizat și SF-ul și PT-ul, se va intra direct pe execuție.

Dacă e să mă uit în spate, la cum s-a lucrat pe cele 13 loturi de care vorbeam mai devreme, aș face următorul calendar: dacă până la sfârșitul anului viitor și e un grad foarte mare de probabilitate să ajungem cu autostrada până la Pașcani și dacă anul acesta vom da cele două loturi, cam în doi ani se va ajunge să fie finalizate și aceste două loturi, deci se va ajunge până la Suceava cu autostrada”, a conchis Grindeanu.