Bursa din Sibiu va lansa luna aceasta contractul futures cu activ suport pe indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA), principalul indice al pieţei americane de capital şi al New York Stock Exchange.

Sibex a încheiat, în acest sens, un contract de sub-licenţă cu CME Group, operatorul celei mai mari burse de derivate din lume, şi cu compania Dow Jones Indexes, şi va deveni a doua bursă din lume pe care se vor tranzacţiona derivate cu activ suport pe indicele Dow Jones.

„Intenţionăm să lansăm noile instrumente la tranzacţionare pe 22 ianuarie, odată cu listarea Sibex pe propria platformă. Am trimis la CNVM, acum câteva zile, specificaţiile contractului şi aşteptăm să fie avizat”, a declaratpreşedintele CA şi directorul general al Sibex, Teodor Ancuţa, citat de Mediafax.

Contractul futures pe Dow Jones va fi denominat în dolari şi lei, va avea multiplicatorul egal cu 1 şi scadenţe trimestriale de până la 12 luni. Acest produs este dedicat în principal investitorilor autohtoni şi va completa gama de instrumente financiare disponibile pe piaţa de capital din România.

SURSA: Mediafax