Românul care l-a refuzat pe Bill Gates

Radu Georgescu este dovada vie că inteligenţa românească este dorită în străinătate, dar, câteodată, preţul nu poate fi plătit de nimeni. Nici chiar de Bill Gates.  A început din timpul facultăţii: vindea periferice, instala sisteme şi repara calculatoare. Acum, Radu Georgescu a ajuns departe. Este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri romåni. Secretul lui? A pariat pe inteligenţa romånească. Mai exact, pe calitatea informaticienilor de la noi. Rezulta

Radu Georgescu este dovada vie că inteligenţa românească este dorită în străinătate, dar, câteodată, preţul nu poate fi plătit de nimeni. Nici chiar de Bill Gates. 

A început din timpul facultăţii: vindea periferice, instala sisteme şi repara calculatoare. Acum, Radu Georgescu a ajuns departe. Este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri romåni. Secretul lui? A pariat pe inteligenţa romånească. Mai exact, pe calitatea informaticienilor de la noi. Rezultatele s-au văzut repede. Radu Georgescu şi angajaţii săi de la Gecad au creat un antivirus de senzaţie. A fost atåt de bun încåt, acum cinci ani, pentru o sumă deloc de neglijat, softul a fost cumpărat de Microsoft. Oferte nu au venit doar pentru produse, ci şi pentru oameni. Tot managementul companiei a fost dorit în cea mai mare companie din domeniul IT. Radu Georgescu însă a refuzat jobul din Redmond. De ce? Pentru că în Romånia se simte bine, pentru ca aici poate să aibă încredere în oameni şi pentru că poate să creeze. Ce filosofie de business are Radu Georgescu, care este domeniul unde va investi în viitor, dar şi cum îi place să-şi petreacă timpul liber, vedeţi la Capital TV.

Subiectele emisiunii

Culisele economiei
În fiecare an, proprietarii măresc chiriile cu cel puţin 10%. Aşa se face că, în Bucureşti, o garsonieră rar se poate închiria cu mai puţin de 300 de euro pe lună, iar un apartament cu cu două-trei camere, într-o zonă bună, poate să ajungă chiar la 1.000 de euro. Cu toate acestea, proprietarii nu stau cu apartamentele goale. Nici măcar cei care nu oferă condiţii minime de locuit. Însă, în curånd, parlamentarii vor trebui să voteze o lege în care toate drepturile şi obligaţiile proprietarilor, cåt şi ale chiriaşilor, sunt clar enunţate.

Trenduri
Se spune că golful este cel mai profitabil sport. Asta pentru că merge månă în månă cu afacerile. Practicanţii, de cele mai multe ori oameni cu bani, îşi petrec ore întregi pe terenul de golf, iar discuţiile pe care le poartă acolo sunt, de multe ori, punctul de plecare pentru un nou business.

Expert Capital
Guvernul şi Banca Mondială finanţează cu nouă milioane de euro un program care vizează acordarea de împrumuturi nerambursabile firmelor care doresc să se doteze cu echipamente şi soluţii informatice. Mai multe despre paşii care trebuie făcuţi pentru a accesa aceste fonduri, aflăm de la Iulian Bortoş, redactorul-şef al revistei Capital.

Profesii si profesionisti
Nelu Szekely este unul dintre cei mai apreciaţi instructori de echitaţie din Romånia. Povestea lui o vedem la „Profesii şi profesionişti“.

Clasamente si opinii
Care sunt cele mai scumpe tablouri våndute în cadrul licitaţiilor, dar şi ce părere au criticii de artă din Romånia despre valoarea lor, aflăm la „Clasamente şi opinii“.