Rombat a inregistrat la sfarsitul primului trimestru al acestui an o cifra de afaceri de peste 9 milioane euro, in crestere cu 42% fata de aceeasi perioada din 2006. Profitul brut realizat in primele trei luni din 2007 a fost de un milion de euro, informeaza un comunicat al companiei. In acest an Rombat are programate investitii de 6,5 milioane de euro pentru extinderea capacitatilor de productie, modernizarea capacitatii de injectie mase plastice si extinderea facilitatilor de recuperare a plumbului din bateriile uzate.  

“Rezultatele bune pe care le-am obtinut pe anul 2006, dorim sa le investim mai departe. Pentru acest an, am initiat un program de investitii care vizeaza atat extinderea capacitatilor de productie, modernizarea capacitatii de injectie mase plastice si extinderea facilitatilor de recuperare a plumbului din bateriile uzate. Pentru 2007 estimam o cifra de afaceri de 38 milioane de euro, in crestere cu peste 22% fata de anul trecut”, a declarat Ion Repede, directorul general al companiei Rombat. 

Compania a vandut in primele trei luni din 2007 peste 290.000 de baterii auto, dintre care 135.000 la export. Pentru acest an compania estimeaza un volum de vanzari de circa 1.300.000 baterii auto. 

Investitiile Rombat vor asigura construirea unei hale de 2700 mp, care va deveni functionala in septembrie si care va aduce o crestere a productiei de aproape 50% si locuri de munca pentru 55 de noi angajati, cumpararea unor echipamente din Italia, Anglia si Suedia, modernizarea capacitatii de mase plastice si extinderea facilitatilor de recuperare a plumbului din bateriile uzate de la Copsa Mica.  

Unul dintre obiectivele companiei pentru anul 2007 este dezvoltarea lantului de distributie, prin deschiderea de depozite Rombat in principalele localitati din tara. In prima etapa aceastea se vor deschide in Deva, Craiova, Iasi, Ramnicu Valcea, Brasov si Bucuresti. 

“Dorim sa venim mai aproape de clientii nostri, de aceea ne-am hotarat sa investim in lantul de distributie. Prin deschiderea acestor depozite dorim sa asiguram aprovizionarea la timp a distribuitorilor nostri si bineinteles reducerea costurilor pe lantul de distributie. In cadrul acestor depozite vom oferi clientilor si un service profesional in ceea ce priveste instalatia eletrica si bateria autovehicului”, a declarat Elena Sava, director marketing la Rombat. 

Producatorul de baterii auto Rombat detine o cota de 60% pe piata de baterii auto din Romania, are 507 angajati si 100 de reprezentante locale. Compania realizeaza exporturi in Franta, Portugalia, Belgia, Africa, Italia, Bulgaria, Republica Moldova, Croatia, Germania, Ungaria, Rusia, Ucraina si Finlanda.

 

Sursa: Capital 25 Aprilie 2007