Noua capacitate de producție a impus o investiție de 83,4 milioane de lei din care 32,8 mil lei cu finanțare guvernamentală nerambursabilă. Hala de producție are o suprafață totală de aproximativ 5.000 de metri pătrați împărțiți în trei ateliere de producție  (fabricare plăci, asamblare și formare baterii) și o zonă de depozitare baterii.
Conform oficialilor ROMBAT, dotarea fabricii s-a făcut cu cele mai moderne utilaje existente pe plan mondial la nivelul anului 2012, valoarea acestora fiind de 15,4 mil euro. Cu aceste echipamente se pot fabrica produse de înaltă calitate care să asigure succesul în competiția acerbă care se dă în industria auto. În același timp toată investiția a fost gândită pentru a avea performanțe de mediu foarte bune, un exemplu fiind emisiile la coș care sunt de 100 ori mai mici decât limita legală admisă. Foarte important este și impactul social al investiției prin crearea a 108 noi locuri de muncă. „Investiția pe care o inaugurăm este un răspuns la cererile de azi și de mâine ale clienților noștri și în mod special ale clienților producători de automobile", a declarat Ioan Repede, directorul general Rombat.
După 30 de ani
Compania ROMBAT a fost înființată în anul 1980. În cei peste 30 de ani de activitate, producătorul român de baterii și acumulatori a livrat peste 23,213 mililoane de baterii pentru o gamă largă de vehicule, mașini și utilaje, echipând autoturisme, autocare, camioane, mașini și utilaje agricole, yahturi ș.a. În toate cele trei unități de producție pe care compania le deține la Bistrița, ROMBAT fabrică baterii convenționale atât pentru automobile cât și pentru aplicații heavy duty.
Din punct de vedere al vânzărilor, compania își menține constantă poziția de lider pe segmentul de after market din România, în 2012 dublându-și vânzările totale față de anul 2006. La nivelul echipării originale (segmentul OEM), ROMBAT și-a continuat colaborarea cu partenerul tradițional Dacia Renault și și-a extins colaborarea cu noi parteneri, livrând baterii pentru mărcile Dacia, Renault, Peugeot și Nissan.
Pe piața externă, ROMBAT vinde peste 60% din producție în țări precum Germania, Italia, Bulgaria, Spania, Marea Britanie ș.a., în Franța deținând cea mai mare cotă de piață, de peste 10%.
Citește și: Bateriile de la Bistrița, reîncărcate cu fonduri sud-africane