Romgaz introduce trei noi sonde. Aport suplimentar de gaze naturale de 230.000 metri cubi/zi

Sursă: INQUAM Photos, Alexandra Pandrea

Romgaz introduce în producție trei sonde care vor aduce 230.000 mc/zi. Anunțul a fost făcut ministrul Energiei, Virgil Popescu. El a explicat că este o investiție de 31 milioane de lei care generează un aport suplimentar de gaze naturale de 230.000 metri cubi/zi.

Romgaz a pus în funcțiune stația de uscare Coșereni, fiind introduse în producție 3 sonde, anunță ministrul Energiei Virgil Popescu.

„Este vorba despre o investiție de 31 milioane de lei care generează un aport suplimentar de gaze naturale de 230.000 metri cubi/zi. Începând de astăzi gazele naturale sunt livrate în SNT prin panoul Coșereni”, arată ministrul, într-o postare pe Facebook.

Până în trimestrul I al anului viitor, Romgaz va mai introduce în producție, în zona Snagov, cel puțin 6 sonde, care vor aduce un aport suplimentar de gaze naturale de aproximativ 600.000 metri cubi.

Romgaz a pus în producție 14 noi sonde de exploatare

Din 2021 până în prezent Romgaz a pus în producție 14 noi sonde de exploatare, mai spune Popescu.

În februarie 2021,Virgil Popescu, a vorbit, în timpul unei vizite în Azerbaidjan, despre prioritățile României referitoare la producerea de energie. Ministrul Energiei a arătat că o mare prioritate pentru România o reprezintă realizarea de noi capacități de producere a energiei.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul a anunțat atunci că a ținut un discurs în Azerbaidjan, la deschiderea ”Baku Energy Forum”, unde a vorbit despre sectorul energetic al României. Potrivit acestuia, deși există o dificultate și o constrângere, având în vedere contextul actual, ținta finală a României este transformarea provocărilor în oportunități.

Ținta ministrului Energiei: Realizarea de noi capacităţi de producere a energiei

Ministrul a precizat la acel moment că România trebuie să își dezvolte noi capacităţi de producere a energiei bazate pe tehnologii cu emisii scăzute de carbon, folosind gazele naturale, energia nucleară şi sursele regenerabile

„Cu ocazia deschiderii „Baku Energy Forum” am susţinut un discurs în cadrul sesiunii ministeriale, unde explorăm dinamica sectorului energetic în contextul actual. Am transmis că în ciuda dificultăţilor şi constrângerilor recente, ţinta României este să transformăm provocările în oportunităţi şi să ne concentrăm pe dezvoltarea de noi capacităţi de producere a energiei bazate pe tehnologii cu emisii scăzute de carbon folosind gazele naturale, energia nucleară şi sursele regenerabile”, a scris ministrul pe Facebook.

În același timp, Virgil Popescu a adaugat că o altă prioritate pentru România este și accelerarea procesului de implementare a soluțiilor inovatoare avansate, modernizând în acelaşi timp şi infrastructura energetică. El a spus că a vorbit cu omologii săi din Azerbaidjan, Slovacia, Republica Moldova, dar și Kazakhstan despre toate aceste aspecte, toți fiind de acord cu o cooperare în acest sens, astfel încât resursele și rutele de transport să fie diversificate.