Grupul Medical Romgermed va investi în următoarea perioadă peste 2 milioane de Euro în eficientizarea și diversificarea liniilor tehnologice, cu scopul de a creşte eficiența și calitatea analizelor din laboratoarele grupului.

De la începutul anului, au fost investiți 900.000 de Euro, iar urma unor lungi negocieri cu grupul ROCHE, Grupul Medical Romgermed a decis achiziționarea  tehnologiei de la producătorul elvețian. ROCHE este lider în domeniul cercetării medicale, prin cele  două divizii ale sale: divizia de farmaceutice și divizia de diagnostic.

"În urma investițiilor masive în aparatură și alte dotări, dar și prin optimizarea costurilor, Romgermed propune, începând din luna iunie 2013, clienților, pacienților și partenerilor o listă de prețuri reduse în medie cu 20-40%. La acest moment, Romgermed este lanțul de laboratoare care oferă cele mai mici prețuri din piață pentru un mare număr de analize de hematologie, biochimie, imunologie, dar și pentru o gamă largă de hormoni și markeri tumorali", susține doctor George Mănoiu, Director de Dezvoltare al Grupului Medical Romgermed.

Investițiile vor continua până la finele anului, conform strategiei de dezvoltare a Grupului Medical Romgermed, iar suma finală preconizată va ajunge până la 2 milioane de Euro.
În anul 2011, Romgermed a obţinut o cifră de afaceri de 5,2 milioane de euro şi un profit de 0,35 milioane de euro.