Într-o declarație recentă, Romina Gingașu, soția moștenitorului imperiului Ferrari și fondator al Red Women, a vorbit despre haosul politic ce domină România. Ea a subliniat modul în care alegerile prezidențiale din țară sunt văzute de către investitorii internaționali și de către statele din Uniunea Europeană.

Cu o experiență de investitor și o viziune globală asupra situației economice și politice, Romina Gingașu a descris o imagine îngrijorătoare a realității politice românești.

Romina Gingașu: Investitorii se retrag din cauza instabilității politice

Romina Gingașu a explicat că, în momentul în care ea și alți oameni de afaceri au cumpărat obligațiuni de stat românești, au făcut-o din proprie inițiativă, având încredere în stabilitatea economică a țării.

„România ajunsese la o stabilitate, unde exista un sistem unde nu era nimic de schimbat. În momentul în care eu, ca persoană fizică și alți oameni de afaceri am cumpărat din datoriile statului bonduri, cum se numesc, obligațiuni de stat, nu am făcut-o că ne-a zis cineva, am făcut-o in propria inițiativă și pentru că am observat că România are o stabilitate și am dorit să ajutăm statul într-un mod corect, nu prin investiții în campanii politice, ci printr-un efectiv în mod corect de a cumpăra datorii guvernamentale. ”, a spus aceasta.

Ea a adăugat că decizia de a investi în datoriile statului român nu a fost influențată de nimeni, ci a fost un act voluntar de ajutor al statului.

ferrari romania
SURSA FOTO: Dreamstime

Totuși, instabilitatea politică din ultima perioadă a determinat retragerea multor investitori, inclusiv a sa.

„Investitorii s-au retras, inclusiv eu, până când nu revine stabilitatea în țară. Primul lucru pe care vreau să-l transmit este că nu pot spune ștampila de vot fără repercursiuni și doar pentru a da o șansă unei persoane total necunoscute, care a avut o campanie frauduloasă, care nu s-a prezentat în fața noastră și nu ne-a spus ce agent de politică are. ”, a explicat Gingașu.

Un război intern fără precedent în România

Romina Gingașu a caracterizat actuala criză politică din România ca pe un „război român contra român de neimaginat”.

Ea a subliniat că nu poate susține o opțiune politică fără a avea siguranța unui viitor stabil și fără a cunoaște cu adevărat candidatul.

„Nu te poți juca cu viitorul tău, al meu, al întregului popor”, a declarat aceasta.

Gingașu a ridicat și problema unui candidat cu o campanie politică care nu s-a prezentat corect în fața alegătorilor, ceea ce, în opinia sa, ar pune în pericol integritatea viitorului național.

România, percepută ca un pericol pentru alte țări

Romina Gingașu a tras un semnal de alarmă cu privire la imaginea României în afaceri și pe plan internațional.

„Suntem văzuți de afară ca o țară de nebuni, ca un pericol la siguranța națională a altor țări. Asta e foarte grav”, a declarat aceasta.

Ea a menționat că țara noastră este percepută astfel din cauza evenimentelor recente care au atras atenția internațională, în special în Germania.

„Aseară, Germania era extrem de preocupată după ce au văzut filmări din România cu salutul nazist. Extrem de grav”, a spus Gingașu, subliniind gravitatea situației.

Mesajul de îngrijorare legat de discursurile extremiste

Romina Gingașu a exprimat o mare îngrijorare față de discursurile politice extremiste din România. Ea a menționat că un lider politic recent a folosit un limbaj și elemente periculoase, care amintesc de perioade istorice tragice, ce nu ar trebui să fie revizitate.

„El a folosit elemente și cuvinte care nu s-au mai menționat, din respect pentru oamenii care au fost torturați și au murit în acele momente istorice teribile. Însă el vine și vorbește despre niște criminali cu așa ușurință încât pe mine, și nu numai pe mine, ne sperie teribil”, a adăugat Gingașu.

Acest tip de discurs, în opinia ei, este extrem de periculos și provoacă teamă nu doar în România, ci și în afaceri și în alte state europene.