Rominserv Valves Iaifo Zalau, companie membra a Grupului Rompetrol, a reinceput productia de armaturi industriale, iar angajatii afectati de restrangerea temporara a activitatii si-au reluat programul in regim normal.

„In perioada urmatoare, compania va livra catre clienti interni si externi armaturi industriale in valoare totala de 1,3 milioane dolari, fata de un nivel de aproximativ un milion de dolari in primele trei luni ale acestui an”, a declarat Ioan David, directorul Rominserv Valves, punct de lucru al Rominserv.

David a explicat ca repornirea activitatii de productie a fost posibila datorita adoptarii unor masuri precum consolidarea parteneriatelor cu companiile din domeniul petrolier, petrochimic si energetic, dezvoltarea canalelor de distributie si a gamei de robineti industriali oferiti.

Compania a anuntat ca va continua programul de reducere a costurilor de productie armaturi industriale.

In acest an, nivelul total al investitiilor estimate de companie va fi de 850.000 dolari, din care 350.000 de dolari vor fi alocati investitiilor de mediu.

Pe fondul crizei economice si a scaderii volumului de comenzi cu aproximativ 50%, compania a decis in luna martie suspendarea activitatii de productie, aproximativ 80% din personal fiind afectat de aceasta decizie.

Grupului Rompetrol a preluat in noiembrie 2004 activele platformei industriale Iaifo Zalau, aflata in proces de lichidare.