Toate sortimentele au fost scumpite cu 3 bani. Astfel, un litru de benzină Efix costă astăzi 5,51 lei faţă de 5,48 de lei, preţ mediu practicat săptămâna trecută. Sortimentul de benzină Alto 101 are un preţ de 6,16 lei/litru, cu 3 bani mai mult.

Compania a aplicat aceeaşi creştere de preţ, de 3 bani/litru, şi la motorine. Astfel, un litru de motorină Efix costă în prezent 5,49, iar sortimentul Alto 55 are preţul mediu de 5,8 lei/litru.

Aceasta este prima modificare de preţuri operată de companie în decursul acestei luni.

Ceilalţi doi mari jucători de pe piaţă, OM Petrom şi Lukoil, nu au modificat încă preţurile la carburanţii comercializaţi în staţiile proprii.

La începutul acestei luni, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache, declara, la Europa FM, că până la finele acestui an preţurile vor depăşi 6 lei/litru la toate sortimentele de carburanţi, iar în situaţia în care se va menţine trendul din acest an la sfârşitul anului viitor preţurile ar putea ajunge chiar şi la 7 lei/litru, atât la motorină, cât şi la benzină.
Reprezentanţii companiei Rompetrol au declarat atunci pentru capital.ro că “În prezent, nivelul total al sumelor virate de Rompetrol Downstream către bugetul de stat (taxe, accize, TVA) reprezintă 47% din preţul final al benzinei şi de 43% din cel al motorinei. În acelaşi timp, cuantumul accizei din preţul final al carburanţilor este 28% pentru benzină şi de 24% pentru motorină”.