Rompetrol Downstream, membră a Grupului Rompetrol, consideră că acuzaţiile Consiliului Concurenţei de a amenda compania sunt cert nefundamentate şi lipsite de suport. Mai mult, compania este decisă să conteste în instanţă decizia instituţiei.
“Rompetrol a luat act cu surprindere de decizia Consiliului Concurenţei de sancţionare a companiei pentru retragerea de la comercializare a produsului Premium E4. Considerăm că, în ceea ce priveşte Rompetrol Downstream, concluziile raportului de investigaţie au fost total nejustificate şi nedovedite, iar decizia Consiliului Concurenţei de sancţionare este, în egală măsură, nelegală şi neîntemeiată”, a anunţat compania într-un comunicat.
Conform sursei citate, activităţile comerciale desfăşurate de Rompetrol Downstream au fost efectuate întotdeauna în strictă conformitate cu dispoziţiile legale. “Rompetrol nu a fost informată cu privire la existenţa unui plan comun de retragere de la comercializare a sortimentului de benzină Premium E4 şi nici nu a aprobat expres sau tacit un asemenea plan comun”, se mai arată în comunicat.
“Comportamentul pe piaţă al Rompetrol a fost întotdeauna unul independent şi a vizat exclusiv respectarea prevederilor legale care impuneau comercializarea acestui sortiment până la 1 ianuarie 2009 şi trecerea ulterioară la producţia de carburanţi care respectă normele Euro 5. Grupul Rompetrol a decis sistarea producţiei sortimentului de benzină Premium E4 în luna noiembrie 2008, cu menţiunea că, practic comercializarea acestuia a continuat până la epuizarea efectivă a stocurilor”, se precizează în sursa citată.
"Ne-am bazat pe probe directe, pe schimburi de mailuri în care se spuneau lucruri precum: ‘Rompetrol nu a venit la întâlnire’ şi se plângeau cu toţii", a declarat Bogdan Chiriţoiu.
Întrebat de ce a amendat atunci Rompetrol, şeful Consiliului a porecizat că oficialii companiei ştiau ce planuri au ceilalţi jucătări de pe piaţă, dar au aplicat şi ei aceaşi măsură, de a retrage de pe piaţă sortimentul Eco Premium.
“Trebuia să se delimiteze. Nu au făcut această delimitare şi a retras şi produsul de pe piaţă”, a explicat Chiriţoiu.
Oficialii Rompetrol mai spun că argumentele prezentate de companie, atât pe parcursul verificărilor, cât şi prin obiecţiunile transmise Consiliului şi în cadrul audierilor desfăşurate în luna decembrie 2011, au demonstrat că acuzaţiile Consiliului sunt cert nefundamentate şi lipsite de suport. Astfel, şi această companie a decis să conteste în instanţă decizia Consiliului Concurenţei.
Citiţi şi:
Tampiza, Lukoil: Decizia nu are argumente. Vom ataca în instanţa amenda de 134