Compania Romprest a acceptat recent să asigure serviciile de salubritate din Sectorul 1 la jumătatea prețului cerut la început de 2021. Schimbarea a venit după discuțiile avute cu Prefectura Capitalei și ridicarea stării de alertă din sector prin refuzul de prelungire al lui Alin Stoica. Mai mult, până la finalul săptămânii va fi încheiat și un protocol între companie și autoritatea locală.
Compania de salubrizare Romprest a semnat un nou document și a acceptat, într-o minută încheiată miercuri cu Primăria Sectorului 1, să asigure serviciile de salubritate din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la început de an, adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial, conform documentului consultat de G4Media.ro.
Protocol semnat între Romprest și Sectorul 1
Mai mult, până la sfârșitul săptămânii va fi încheiat un protocol între companie și autoritatea locală. Acesta stabilește condițiile de prestare a serviciului de salubritate în Sectorul 1 în acest an. Totuși, contractul pe care îl are primăria cu Romprest nu va fi modificat.
Conform unor documente obținute de Economedia.ro, Romprest a înaintat primăriei la începutul anului o estimare de buget de 240 de milioane de lei, pentru servicii de curățare a străzilor, colectare și depozitare a deșeurilor și deszăpezire, ceea ce reprezenta un tarif de 20 de milioane de lei pe lună.
În minuta semnată miercuri, primăria a propus un tarif de 10,5 milioane de lei, iar Romprest solicită 12,5 milioane de lei. Tariful exact va fi prevăzut într-un protocol care va fi încheiat până la finalul acestei săptămâni. Mai mult, primăria se angajează să facă o plată de 13,5 milioane de lei, iar compania solicită ca aceasta să fie de cel puțin 15 milioane de lei.
Avertismentul lui Armand
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a precizat, luni, că prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1 pentru că Romprest a dat asigurări că „nu mai șantajează autoritatea locală” și că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare așa cum prevede legea.
„De asemenea, compania de salubrizare a acceptat ceea ce noi am spus de aproape un an de zile și a refuzat sistematic să priceapă, menținând un șantaj ticalos: fără facturi umflate și fără curățenie fictivă. În caz contrar vom avea din nou stare de alertă”, transmitea Clotilde Armand.
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, luni, că starea de alertă nu va fi prelungită în Sectorul 1.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea