Dacă în primele nouă luni ale anului RNP a încasat peste 1,3 milioane de euro din acţiuni de vânătoare, până la finalul anului suma se va dubla pentru că sezonul de vânătoare a fost în plină desfăşurare în ultimele luni. „Am realizat din acţiuni de vânătoare peste 1,3 milioane de euro şi încă 728.000 lei, la nouă luni, şi estimăm că vom obţine în jur de trei milioane euro până la finele anului din această activitate”, a spus directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Valerian Solovăstru.
RNP are în prezent în administrare în jur de 280 de fonduri de vânătoare. “Am pierdut în acest an 153 de fonduri de vânătoare prin aplicarea noi legislaţii în domeniu, dar estimăm că vom reuşi să acoperim prin compensare diferenţa până la 5,5 – 5,6 milioane euro, cât încasam anual din vânătoare, prin taxa de arendă pe care o vom încasa în condiţiile în care nu vom avea cheltuieli cu fondurile retrocedate. Eu cred că va creşte profitul în această zonă”, potrivit şefului RNP.
Veniturile totale ale Romsilva sunt susţinute 78% din vânzarea lemnului şi doar 22% reprezintă încasările din alte activităţi. În primele nouă luni ale acestui an, veniturile Regiei au fost de 991 milioane lei, iar profitul s-a ridicat la 52,4 milioane lei.