Anunţul vine după ce ieri compania a reziliat alte două contracte încheiate cu aceeaşi firmă.

Citiţi şi: Omul de afaceri Nelu Iordache, patronul Romstrade, arestat pentru 29 de zile
De data aceasta este vorba de întreţinerea pe timp de iarnă a unor sectoare de drum, mai exact lotul 6 SDN Ploieşti şi lotul 9 de pe Autostrada Bucureşti-Constanţa, sectorul Bucureşti-Lehliu.

Ambele contracte au fost încheiate în urmă cu o lună de zile.

Potrivit anunţului CNADNR, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti a transmis astăzi către Romstrade înştiinţările de reziliere a celor două contracte.

“Decizia de transmitere a înştiinţărilor de reziliere a fost luată ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către antreprenor, respectiv:

  • nu au fost trimise în bazele de deszăpezire utilajele solicitate conform Caietului de Sarcini;
  •  nu a fost asigurată cantitatea de material antiderapant conform necesarului şi graficului stabilit, etc”, se arată în comunicatul CNADNR.

Compania anunţă că până la demararea unei noi proceduri de atribuire a celor două contracte, activitatea de deszăpezire va fi asigurată cu utilaje proprii şi utilaje închiriate de la PA&CO, respectiv Gecor SRL.

În urmă cu o zi, Compania de Autostrăzi anunţa că a trimis înştiinţările de reziliere a contractului pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Caracal şi a celui privind modernizarea DN5 Bucureşti-Adunaţii Copăceni, între km 7,5 şi 19,2. Ambele contracte au fost încheiate în primăvara anului trecut, motivul rezilierii fiind neîndeplinirea condiţiilor contractuale.