Toţi clienţii care vor contacta Romtelecom pentru instalarea unui nou serviciu sau pentru un deranjamanent, vor avea posibilitatea de a face de la prima interacţiune o programare pentru o intervenţie la domiciliu, fie în magazine, fie atunci când sună în call center-ele companiei.
Noul mod de lucru este în prezent în stadiul de testare în judeţul Argeş, urmând a fi implementat treptat şi în alte judeţe ale ţării astfel încât implementarea în toată ţara să se finalizeze în luna iulie.
Noul sistem presupune automatizarea programărilor pentru intervenţiile la domiciliu şi face mai confortabilă rezolvarea instalărilor sau deranjamentelor pentru client.
Concret, de la primul apel în call center clientul va avea posibilitatea să stabilească o dată şi o oră pentru deplasarea unei unităţi de intervenţie la domiciliul său. Prin intermediul unui sistem automat de apelare, vor urma apoi confirmări şi reconfirmări automatizate ale întâlnirii.
După finalizarea intervenţiei, clientul va fi sunat pentru a face o evaluare a serviciilor primite, ca element esenţial într-un proces de îmbunătăţire continuă a serviciilor companiei. Sistemul presupune şi o cu totul altă modalitate de lucru pentru dispeceri, care au un rol mai degrabă pro-activ, de optimizare a deplasărilor echipelor din teren ale companiei.
În plus faţă de creşterea satisfacţiei clienţilor care interacţionează cu Romtelecom, noul mod de lucru va permite o reducere semnificativă a costurilor companiei. O modificare similară, semnificativă, a modului de lucru, a fost cea din 2010, când echipele operaţionale de două persoane s-au transformat în unităţi formate dintr-o singură persoană, în timp ce numărul de unităţi de lucru a crescut cu 300, până la aproximativ 1.500, permiţând o mai bună servire a clienţilor.