Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixă din România, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 844,5 milioane de euro, clasându-se astfel pe locul 17 în topul celor mai mari firme din România după cifra de afaceri.

„Deşi evoluează pe o piaţă extrem de competitivă, în 2008 veniturile Romtelecom au rămas stabile în comparaţie cu anul precedent. Ofertele atractive lansate pe piaţă cu scopul creşterii bazei de clienţi şi a menţinerii sub control a ratei de deconectări la telefonia fixă au generat o uşoară reducere a profitului înainte de deducerea dobânzilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA)”, a declarat pentru capital.ro Cristina Popescu, directorul de relaţii publice al Romtelecom.

„Anul trecut compania a înregistrat şi costuri asociate programului de transformare şi creştere a eficienţei interne, care a pregătit Romtelecom pentru contextul economic actual”,  a adăugat Cristina Popescu.

Veniturile Romtelecom la finalul Q2 2009 au scăzut faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, principala cauză a scăderii veniturilor fiind descreşterea  veniturilor din serviciile de voce. În ciuda scăderii veniturilor, compania a înregistrat rezultate financiare nete pozitive pentru prima jumătate a anului 2009, în timp ce profitul operaţional a fost menţinut la aproximativ acelaşi nivel.

„În perioada următoare Romtelecom va continua să se concentreze  pe securizarea bazei de clienţi şi a nivelului actual de profitabilitate şi lichidităţi, în paralel cu consolidarea poziţionării de „entertainer” prin oferte noi şi inovative, precum cea lansată în această vară în premieră pe piaţa din România, pachetul care conţine consola de jocuri Wii şi conexiuni la internet de mare viteză”, a mai spus Popescu.