Fundaţia „Romtelecom pentru români” a lansat concursul „Idei tari” pentru elevii şi studenţii pasionaţi de domeniul comunicaţiilor, valoarea premiilor ridicându-se la 10.000 de euro.

Competiţia naţională îşi propune să încurajeze performanţa, să răsplătească pasiunea tinerilor până în 30 de ani pentru domeniul IT&C şi să stimuleze interesul pentru studiul, cercetarea şi inovaţia în acest domeniu.

Temele propuse pentru concurs se găsesc pe site-ul dedicat, ideitari.ro. Lucrările, care vor putea fi înscrise online pe acelaşi site începând de astăzi şi până la data de 15 mai, vor fi punctate în funcţie de gradul de inovaţie, aplicabilitatea ideilor şi capacitatea de a aduce soluţii, fiind declarată câştigătoare echipa care a obţinut cele mai multe puncte.

Într-o primă etapă, lucrările participante în concurs vor fi evaluate de un juriu mixt format din profesionişti Romtelecom şi cadre universitare. În a doua etapă, autorii celor mai apreciate 15 lucrări îşi vor susţine proiectele în faţa aceluiaşi juriu, în cadrul unui eveniment dedicat ce va avea loc la Bucureşti.

Cele mai valoroase proiecte vor fi răsplătite cu premii în valoare totală de 10.000 de euro (premiul 1 – 5.000 euro, premiul 2 – 3.000 euro, premiul 3 – 2.000 euro) şi internship-uri în cadrul Romtelecom.

SURSA: Romtelecom