Romtelecom scoate canalele PRO din grila de programe

Posturile deținute de Pro TV nu vor mai putea fi vizionate pe rețeaua DTH deținută de Romtelecom începând cu data de 3 ianuarie, potrivit unui comunicat transmis de companie.

Romtelecom nu a acceptat conditiile de reînnoire cerute de Pro TV pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul PRO TV S.A., scrie paginademedia.ro.
Pe parcursul negocierilor, care au început în septembrie, Romtelecom a refuzat să plătească pentru canalele PRO preţul solicitat de către PRO TV S.A.
“Succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazează în primul rând pe atractivitatea PRO TV şi a altor canale româneşti, care determină într-o proporţie covârşitoare decizia de abonare. PRO TV face în fiecare an investiţii masive în conţinut pentru a satisface aşteptările telespectatorilor. Este corect ca valoarea acestui conţinut, pentru care distribuitori precum Romtelecom obţin venituri din abonamente, să se reflecte în preţul pe care furnizorii acestor servicii îl vor plăti de acum înainte”, a declarat Anca Budinschi, Director General PRO TV S.A.
Alternative de recepţionare a canalelor PRO TV

PRO TV îşi informează telespectatorii asupra alternativelor de recepţionare a canalelor PRO TV, respectiv semnalele terestre pentru canalul PRO TV; toţi ceilalţi distribuitori de cablu şi satelit, precum şi voyo.ro.

Pachetul de canale PRO TV S.A. cuprinde Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV, Pro TV Internaţional.

În ceea ce priveşte posibilităţile de recepţie terestră a programului PROTV, în comunicat se precizează că în cazul recepţiei terestre analogice se recepţionează în mai multe localităţi din ţară sau necesită instalarea unei antene de recepţie terestră de exterior sau interior, după caz.

În cazul recepţiei terestre de tip digital, ProTV şi Sport.ro se recepţionează în mod terestru digital în Bucureşti şi în împrejurimi pe canalul UHF 30, emisia este de tip HD, dar funcţionează şi pe televizoare SD. În acest caz poate fi necesară o antenă de recepţie terestră şi un receptor digital (set top box) compatibil DVB-T MPEG4, dacă televizorul nu este deja dotat cu tuner de recepţie terestra digitală, compatibil MPEG4.
UPDATE: Surse din interiorul Romtelecom au declarat că negocierile în această privintă nu s-au încheiat, deşi PRO TV S.A. susţine că decizia celor două părţi este finală.