Romtelecom aşteaptă OK-ul de la Consiliul Concurenţei pentru preluarea reţelei NewCom Telecomunicaţii. Capitalul firmei prin care se va realiza tranzacţia NextGen Communications SRL a fost majorat cu 26,31 milioane de lei.

„Acordul urmează să fie analizat de Consiliul Concurenţei, iar preluarea efectivă se va realiza după primirea autorizării acestuia”, au declarat pentru capital.ro oficialii Romtelecom.

Astfel, capitalul Social al NextGen Communications, firma în care unic acţionar este Romtelecom a crescut la 26,49 milioane de lei, de la 180.000 lei.

NextGen Communications este un operator de telecomunicaţii  înfiinţat în anul 2008, şi al cărui unic acţionar este Romtelecom. Prin acest operator Romtelecom, liderul pieţei locale de telefonie fixă, încearcă să câştige, noi clienţi pe TV, Internet şi telefonie fixă. Numărul abonaţilor NextGen a crescut la 100.000 de clienţi prin preluarea unor părţi din reţeaua NewCom Telecomunicaţii. Potrivit ZF, compania preluată avea 70.000 de abonaţi.

Tarifele NextGen rivalizează cu cele ale RCS&RDS sau UPC, pornind de la 35 de lei pe lună pentru servicii de Internet si televiziune, şi de la 45 de lei pe lună un pachet care include Internet, TV şi telefonie VoIP. De asemenea compania derulează o campanie prin care oferă acces gratuit timp de un an celui care aduce 12 prieteni în reţea.