Romtelecom va  investi peste jumatate de miliard de euro intr-o retea de generatie urmatoare si internet de mare viteza (Next Generation Network), a anuntat Yorgos Ioannidis, director general al Romtelecom, in cadrul intalnirii din data de 24 Aprilie cu Calin Popescu Tariceanu, Primul Ministru al Romaniei, Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, si alti reprezentanti ai Guvernului.  Investitia va fie efectuata de Romtelecom din fonduri proprii.

“Pentru derularea unui astfel de plan de investitii, Romtelecom a explicat importanta unui cadru de reglementare corect si predictibil, care sa permita companiei recuperarea investitiilor planificate”, se subliniaza intr-un comunicat al operatorului.  

Totodata, in perioada urmatoare, compania va prezenta Guvernului informatii detaliate cu privire la capacitatea sa de a asigura accesul la internet in scolile din Romania (ca urmare a derularii propriului plan de investitii), astfel incat Guvernul sa poata evalua daca se va impune elaborarea unor proiecte speciale prin care sa asigure conectarea la internet a tuturor scolilor din Romania. 

Romtelecom este principalul operator de telefonie fixa din Romania si este detinut de grupul de telecomunicatii grec OTE, care mai detine in Romania operatorul de telefonie mobila Cosmote.

Sursa: Capital 24 Aprilie 2007