„Zona euro are nevoie de o adevărată devalorizare în economiile periferice pentru a asigura procesul de relansare economică, întărirea bilanțului extern și competitivitatea. Statele periferice au nevoie ca euro să se apropie de paritate cu dolarul american”, a declarat el pentru CNBC. În ciuda crizei datoriilor, moneda euro s-a menţinut la un curs istoric comparativ cu dolarul, în prezent fiind cotat la 1,3339 dolari.
Roubini a caracterizat situația de pe piețele financiare ca fiind „schizofrenică” în prezent, în contextul în care investitorii nu se pot hotărî dacă ar trebui să răsplătească sau să pedepsească țări precum Spania și Italia pentru măsurile de austeritate implementate.
„Există acest cerc vicios al deficitului după care austeritatea agravează recesiunea economică. Fără creștere, consecințele socio-politicie vor deveni copleşitoare pentru anumite guverne”, a declarat Roubini.
Preocupările sale cu privire la creșterea economică sunt în concordanță cu cele ale multor investitori, întrucât pentru zona euro este prevăzută reintrarea în recesiune, în decursul acestui an. Aşa-numitele ţări PIIGS – Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia şi Spania – reprezintă, încă, motive de îngrijorare.