Trebuie să vă asiguraţi că elementele cadrului economic şi financiar sunt sănătoase. Pentru că, dacă nu aveţi un cadru sănătos, veţi avea necazuri, aşa cum a fost cazul Greciei, a dclarat Roubini în cadrul Forum Invest 2011, un eveniment susținut de Evenimentul Zilei și Capital.

Dacă menţineţi anul 2015 ca obiectiv de aderare la zona euro, evident, aveţi parte de nişte beneficii, deoarece va creşte presiunea asupra polticienilor pentru continuarea şi accelerarea reformelor.
Nu cred că ţara va putea adopta la euro în 2015 pentru că nu sunteţi pregătiţi. Mai bine aşteptaţi un an sau doi ca să fiţi în forma de care aveţi nevoie, să nu repetaţi greşeala Greciei.

Pe de altă parte, este şi o rezistenţă din partea ţărilor din zona euro, care, după experienţa Greciei, nu vor mai accepta foarte uşor noi ţări membre. Sincer, cred că nu veţi intra în zona euro în 2015.

Până în 2015, zona euro poate că nu va fi într-o formă prea bună. Ţările care acum se confruntă cu probleme şi-ar putea restructura datoriile, dar se vor confrunta cu o problemă de competitivitate. Ar putea exista unii politicieni care să vorbească, în acest context, despre beneficiile ieşirii din zona euro.

Sunt mai multe modele. Sunt ţări care au rămas în afara zonei euro şi au o situaţie bună, cum ar fi Danemarca, aşa cum sunt ţări care au intrat în zona euro şi au probleme.
România are probleme reale cu corupţia, ceea ce are un efect negativ puternic asupra investitorilor naţionali şi străini.