Sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietelor va fi livrat către CNADNR de consorţiul Novensys Corporation/UTI Systems, pentru suma de 35,96 milioane de lei, fără TVA.

„Dacă nu va fi depusă nicio contestaţie putem semna contractul într-o săptămână, iar în trei luni după aceea sistemul poate fi implementat fără nicio problemă pentru că avem deja identificate centrele de distribuţie”, a declarat directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Dorina Tiron.

Contractul va fi finanţat din surse proprii şi are o durată de nouă luni, urmând ca sistemul să fie implementat în centrele de distribuţie a rovinietelor.

Perioada pentru care CNADNR îşi poate rezerva dreptul de a achiziţiona servicii similare pentru o valoare estimată de 13,19 milioane de euro este de trei ani.

Alte trei oferte

Pe lângă asocierea declarată câştigătoare, CNADNR a mai primit trei oferte de la firma Indra Sistemas, (34,35 milioane de lei, fără TVA), consorţiul Radcom/Elsag Datamat/Informatica Feroviară, (65,65 milioane de lei, fără TVA) lei, asocierea Romstrade/Vector/Intel (30,55 milioane de lei) şi firma Asesoft International (36,33 milioane de lei, fără TVA).

La alegerea ofertei câştigătoare, propunerea tehnică va avea o pondere de 70%, iar cea financiară 30%.

SURSA: Mediafax